Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η σύγκρουση για τις ΔΕΚΟ, οι πόροι του Δ’ ΚΠΣ, οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα ανακοινωθούν στις 28/12/2005, τα κέρδη που αναμένεται να καταγράψουν οι τράπεζες στο σύνολο του έτους, αλλά και η πορεία των κατασκευαστικών στο 2006 είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η σύγκρουση για τις ΔΕΚΟ, οι πόροι του Δ’ ΚΠΣ, οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα ανακοινωθούν στις 28/12/2005, τα κέρδη που αναμένεται να καταγράψουν οι τράπεζες στο σύνολο του έτους, αλλά και η πορεία των κατασκευαστικών στο 2006 είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

ΔΕΚΟ: Νικητής ανεδείχθη ο υπουργός Oικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στον κυβερνητικό εμφύλιο που προκάλεσε το άρθρο 14 του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας ότι τερματίζοντας το διήμερο ”αντάρτικό” του ο υπουργός Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε χθες ότι συμφωνεί με τον κ. Αλογοσκούφη.

ΚΠΣ: Με ένα ποσό που ίσως ξεπεράσει τα 19,5 δισ. ευρώ μπορεί να φύγει η Ελλάδα από τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ως προίκα στο πλαίσιο του επερχόμενου Δ’ ΚΠΣ αναφέρει η Καθημερινή.

Αντικειμενικές: Ισχυρό ”σοκ” στις εταιρίες, αλλά και στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, αναμένεται να προκαλέσει η ”κουτοπόνηρη” πρακτική του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες δύο μόλις ημέρες πριν από την έλευση του νέου χρόνου, τονίζει το Κέρδος.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ισχύσουν από την 1/1/2006, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές της εφορίας θα είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 25% - 30%.

Τράπεζες: Υψηλότερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη των πέντε μεγάλων τραπεζών το 2005, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς στεγαστικών δανείων αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες της κερδοφορίας.

Κατασκευές: Καθοριστικό θα είναι το 2006 για τον κλάδο των κατασκευών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως την ερχόμενη χρονιά θα ξεκαθαρίσει η ”ήρα από το σιτάρι”.

Επιχειρήσεις: Διαχρονική τάση υποχώρησης των νέων επιχειρήσεων, η οποία κατά το παρελθόν δωδεκάμηνο προσέγγισε το 8,7%, καταδεικνύει μελέτη της ICAP, η οποία επί σειρά ετών παρακολουθεί και καταγράφει τις δημοσιογραφικές εξελίξεις στον εταιρικό τομέα της οικονομίας, επισημαίνει το Κέρδος.

UBS: Στις top επιλογές της UBS περιλαμβάνεται η μετοχή της Εθνικής, ενώ εκτός λίστας βρέθηκε η Αγροτική αν και ο ξένος οίκος πριν από δύο μήνες τη θεωρούσε κορυφαία επιλογή, επισημαίνει η Ημερησία.

Νανόπουλος: Μετά τον πρόεδρο της Alpha Bank, κ. Ι. Κωστόπουλο και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νανόπουλος άνοιξε χθες θέμα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών, σύμφωνα με Το Βήμα.

Εμπορική: Στο ρόλο των ξένων θεσμικών και στην Credit Agricole αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως η συμφωνία για την Εμπορική βρίσκεται προ των πυλών.

Τρία Έψιλον: Για συνεργασία Τρία Έψιλον και Αγνό στην αγορά γάλακτος κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία κυκλοφορεί νέο προϊόν στην αγορά από τις δύο εταιρίες, μέσω μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου.

Δέλτα: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται σύμφωνα με την Ημερησία η συμφωνία Δέλτα – Chipita, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε φήμες για συμφωνία μεταξύ Danone – Εβροφάρμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v