Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται... φορτωμένος ο Αη Βασίλης

Κυρίως σε Εθνική και ΟΤΕ επικεντρώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον των ισχυρών παιχτών, που κινούν θετικά το σύνολο των μετοχών του FTSE-20. Συναλλαγές και θετική αντίδραση στο τρίγωνο Attica Group-Blue Star και Μινωικών Γραμμών, όπου προεξοφλούνται πλέον ανοιχτά οι εξελίξεις. ”Καλύπτει” το κόψιμο του προμερίσματος ο ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο η αγορά.

Ευχάριστα βέβαια, καθώς οι προ-εορταστικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής οδηγούν στην καταγραφή σημαντικών, για πολλοστή φορά βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Σήμερα είναι η σειρά του ΟΤΕ, με την τιμή του να ξεπερνά τα 18 ευρώ και της Εθνικής, που διαμορφώνεται και πάλι προς τα 35,60 ευρώ.

Όχι πως η εικόνα των υπόλοιπων του FTSE-20 είναι αρνητική, καθώς ακόμη και στον ΟΠΑΠ κερδήθηκε πολύ γρήγορα το χαμένο έδαφος με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 28,12 ευρώ.

Πολύ γρήγορα μετά τις 14:00 διαμορφώθηκε στο 2 προς 1 και 2,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, καθώς στο κανάλι της ανόδου εισήλθαν και άλλες μετοχές.

Από τη μεγαλύτερη κατηγορία ξεχώριζαν μέχρι εκείνη την ώρα οι Attica Group, Αλουμίνιον της Ελλάδος, σε απόσταση αναπνοής και από τα 25 ευρώ, ΕΧΑΕ, Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και ΕΛΒΑΛ, Ακτωρ, Μυτιληναίος, Νotos, Chipita (παρά το αρχικό ”άδειασμα”), και των Blue Star (στις συναλλαγές του 1,8 εκατ. τεμαχίων και το +9,1% της μετοχής ενισχύονται οι εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου για ταχύτατα επερχόμενες εξελίξεις).

H όλη κίνηση των Blue Star, αλλά και της Attica Group, μόνο τυχαία δεν είναι, με το +5,84% των Μινωικών Γραμμών που φτάνουν στα 3,26 ευρώ.

Γενικότερα θα λέγαμε πως το κλίμα στα νέα υψηλά είναι κάτι περισσότερο από θετικό, καθώς επιβεβαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις όσων εδώ και καιρό υπεραμύνονταν της προοπτικής ενός προ-εορταστικού ράλι.

Στις 3.560 μονάδες ο Γ.Δ. και τις 1.975 μονάδες ο FTSE-20 αποδεικνύεται περίτρανα στην αγο΄ρα πποιος έχει το πάνω χέρι και από ποια βάση – και το σημαντικότερο με τι υπεραξίες – ξεκινούν την ερχόμενη χρήση οι ισχυροί, κυρίως ξένοι παίχτες.

Από την ίδια κατηγορία συνεχίζουν ανοδικά οι Φουρλής (στα 9,46 ευρώ), Frigoglass (στα 7,42 ευρώ), FORTHnet (στα 7,64 ευρώ), αλλά και αρκετών ακόμη.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται για μετοχές μικρότερων κατασκευαστικών εταιριών, Νεοχημικής, Αltec, Αλκο, Spider, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v