Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, στα νέα υψηλά 5ετίας της Σοφοκλέους, στην εικόνα της οικοδομικής δραστηριότητας στο εννεάμηνο, στη συμφωνία της Intracom με τη Vodafone σχετικά με την Telsim, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, στα νέα υψηλά 5ετίας της Σοφοκλέους, στην εικόνα της οικοδομικής δραστηριότητας στο εννεάμηνο, στη συμφωνία της Intracom με τη Vodafone σχετικά με την Telsim, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Δημοσκόπηση: Το 61,8% των πολιτών εμφανίζεται απογοητευμένο από την οικονομική κατάσταση και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, αναφέρει η Ημερησία.

Πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο χρόνια της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, το εκλογικό παιχνίδι αρχίζει να γίνεται ”ντέρμπι”.

Αλογοσκούφης: Μόνο τα 800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα που προήλθαν από τις αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 2,1 δισ. ευρώ πήγαν για τη μείωση του δημόσιου χρέους, όπως παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το 1 δισ. ευρώ πήγε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής και τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, επισημαίνει Το Βήμα.

Οικονομία: Αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί μέχρι το 2008 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2005-2008, αναφέρει η Καθημερινή.

Ταχεία ανάπτυξη προβλέπει την επόμενη τριετία το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, σύμφωνα με την Εξπρές, που συμπληρώνει πως με αύξηση των φορολογικών βαρών κατά 0,8 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και σχεδόν ανάλογη μείωση πρωτογενών δαπανών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καθηλώσει το δημόσιο έλλειμμα από 4,3% του ΑΕΠ εφέτος σε 1,7% το 2008.

Με αυξήσεις στα καύσιμα και τις αντικειμενικές αξίες επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει μπροστά τις μηχανές της δημοσιονομικής προσαρμογής και να περιορίσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2006, αναφέρει το Κέρδος.

Η Ελευθεροτυπία αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομίας ”βλέπει” ακρίβεια έως το 2008, ενώ συμπληρώνει ότι ο πληθωρισμός δεν λέει να υποχωρήσει.

ΚΠΣ: Η Ελλάδα ”προσεύχεται” για τα 20 δισ. ευρώ του Δ’ ΚΠΣ, αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Νέο υψηλό 5ετίας για τη Σοφοκλέους, που ζει ημέρες ανάλογες με αυτές του ’99, με τη διαφορά ότι πρόκειται για ”πάρτι” επαγγελματιών χωρίς τη συμμετοχή των ιδιωτών, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι η δυναμική των deals ωθεί τη Σοφοκλέους.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Ναυτεμπορικής, που εκτιμά πως τα επιχειρηματικά deals ανεβάζουν το ”θερμόμετρο” στη Σοφοκλέους.

Καύσιμα: Κατά 1,7% θα αυξηθούν την τριετία 2006-2008 οι μέσες ετήσιες πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων, ενώ οι άμεσοι φόροι κατά 9%, αναφέρει η Ημερησία.

Τουρισμός: Η φετινή ”άνοιξη” του ελληνικού τουρισμού (με 4,7% αύξηση της τουριστικής κίνησης και 7,5% των εσόδων) κινδυνεύει να είναι βραχείας διάρκειας αν δεν δώσουν άμεσα λύσεις στα χρόνια προβλήματά του έξι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Αύξηση 5,3% στον όγκο κατέγραψε το εννεάμηνο η οικοδομική δραστηριότητα σύμφωνα με την Εξπρές, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως η οικοδομική δραστηριότητα στην Αττική έφτασε στα ύψη.

ΔΕΚΟ: Νέα εποχή αρχίζει για τις ΔΕΚΟ και ευρύτερα για τον δημόσιο τομέα μετά τη χθεσινή υπερψήφιση -και κατ’ άρθρον- του νομοσχεδίου που επιφέρει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία τους, αναφέρει η Καθημερινή.

Proton Bank: Όλα όσα κρύβονται στο ενημερωτικό δελτίο της Proton Bank ξεδιπλώνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, παραθέτοντας τα ”ευαίσθητα δεδομένα” και ”συνδεδεμένα” δάνεια.

Εθνική: Προτεραιότητα της Εθνικής είναι το εξωτερικό, επεσήμανε χθες ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, σύμφωνα με την Ημερησία.

Intracom: Στη συμφωνία της Intracom με τη Vodafone για την Telsim αναφέρεται το Κέρδος, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με αναλυτές η συμφωνία αυτή δεν είναι άσχετη με το ενδιαφέρον της ρωσικής Sistema για την Intracom.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως μια παλιά συμφωνία με τη Vodafone δίνει δικαίωμα συμμετοχής στην Intracom όσον αφορά στην τουρκική Telsim.

Coca Cola 3Ε: Δημόσια προσφορά για την εξαγορά της Λανίτης θα πραγματοποιήσει η Coca Cola 3Ε με τίμημα 0,172 λίρες Κύπρου ανά μετοχή, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΛΠΕ: ”Βλέπουν” διπλασιασμό των EBITDA έως το 2009, στα 500-600 εκατ. ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι ο όμιλος στρέφεται στην ενέργεια.

Νεοχημική: Την είσοδο σε νέες αγορές, με πρώτο σταθμό την Ουκρανία και την Πολωνία, με την ίδρυση θυγατρικών εταιριών και ενίσχυση της θέσης της στις αγορές του εξωτερικού στις οποίες δραστηριοποιείται, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη του ομίλου της Νεοχημικής σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, περιλαμβάνουν τα σχέδια της εταιρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΔΕΠΑ: Ερωτήματα προκαλεί η αιφνίδια αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΠΑ Ραφαήλ Μωυσή, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v