Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέχουν... Intracom- ΟΠΑΠ - Εμπορική

Διαχέεται προς όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς η ανοδική αντίδραση. Σε υψηλά πενταετίας βασικοί δείκτες και μετοχές, με υπεραπόδοση της Intracom και του ΟΠΑΠ, αυξημένες συναλλαγές στην Εμπορική και σημαντικά κέρδη για θυγατρικές ομίλων και υγιείς εταιρίες του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την Intracom και τον ΟΠΑΠ ακολουθεί η Εμπορική.

Η μετοχή της Intacom, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του προέδρου του ομίλου έφτασε να ενισχύεται μέχρι και 5,7% υψηλότερα στα 5,24 ευρώ.

Οι συναλλαγές στις 14:45 ξεπερνούσαν τις 650.000 τεμάχια.

Εντυπωσιακός από κάθε άποψη ο ΟΠΑΠ, καθώς πέραν της επιστροφής κεφαλαίου η διοίκηση εξετάζει και άλλα μέτρα, τη στιγμή που ενισχύεται ο τζίρος και από το ”ζωντανό” στοίχημα, εξελίξεις που επικροτούνται από την πλευρά των ξένων διαχειριστών.

Η μετοχή, όμως, κλειδί και της βραχυπρόθεσμης τάσης θα αποδειχτεί κατά την εκτίμησή μας η Εμπορική.

Αυτό, γιατί η κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που μπορεί να λήγει στις 21 Δεκεμβρίου, προεξοφλείται, όμως, από τους διορατικούς της αγοράς, ανοίγει το δρόμο για υπεραπόδοση αρχικά της μετοχής και στη συνέχεια θα δρομολογεί εξελίξεις στον κλάδο.

Επιμένουμε πως αυτές οι εξελίξεις, θα είναι για τα δεδομένα του τραπεζικού κλάδου, βραχυπρόθεσμες.

Γι’ αυτό και τιμές μεταξύ 24,50-24,92 ευρώ, εκλαμβάνονται ως σημεία εκκίνησης για τη βραχυπρόθεσμη τάση της μετοχής της Εμπορικής.

Το ενθαρρυντικό είναι πως πολύ γρήγορα μετά τις 14:00 η τάση διαχύθηκε προς τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται πολύ γρήγορα στο περίπου 1,5 προς 1.

Προφανώς και η μετοχή της Chipita ενισχύεται κατά 1,23% στα 3,30 ευρώ, καθώς στην αγορά προεξοφλούνται οι ανακοινώσεις που λογικά θα πρέπει να γίνουν στη Συνέντευξη Τύπου της 19ης/12.

Εκεί, όμως, όπου για ακόμη μία φορά επαληθεύεται η παράδοση αφορά στο μέτωπο των θυγατρικών ομίλων.

Ανοδικά οι θυγατρικές της Εθνικής με την Ασφαλιστική πλέον στα 5 ευρώ, τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και από τον κλάδο Υγείας, το Ιατρικό Αθηνών και ΙΑΣΩ, το Αλουμίνιο στα 25,50 ευρώ, την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά στα 8,58 ευρώ, τον ΟΛΠ στα 15,18 ευρώ (καθώς διευθετήθηκαν οι διαφορές της διοίκησης με τους λιμενεργάτες) και αρκετών ακόμη μετοχών.

Με αυξημένες συναλλαγές συνεχίζουν ανοδικά η Blue Star (1,1 εκατ. τεμάχια), Φουρλής (μετά την αναθεώρηση προβλέψεων τόσο από τη διοίκηση όσο και από τις χρηματιστηριακές), τον Σαράντη στα 7,18 ευρώ (με εμφανείς τοποθετήσεις ξένων), αλλά και σε ΕΛΓΕΚΑ, Ρόκα, Σάνυο, μέχρι και Lannet, Πουλιάδη.

Θα λέγαμε πως η εικόνα της αγοράς είναι ακόμη καλύτερη από αυτήν που περιμέναμε.

Δικαιώνει, όμως, (και) τη βραχυπρόθεσμα θετική μας προσέγγιση απέναντί της.

Με το Γ.Δ. προς τις 3.590 μονάδες και τον 20άρη προς τις 1.990, το... ταμπλό μιλά από μόνο του για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v