Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum της αγοράς

Το θετικό της momentum θα διατηρήσει η αγορά εκτιμούν οι αναλυτές, με την ψυχολογία των επενδυτών να παραμένει ανοδική, αν και μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum της αγοράς
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το θετικό της momentum θα διατηρήσει η αγορά σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο πτώσης του Γενικού Δείκτη, καθώς –όπως εξηγεί– η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική.

Ανοδική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, με τις τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η συναλλακτική δραστηριότητα της Παρασκευής αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για θετικό άνοιγμα σήμερα στη Σοφοκλέους, υποστηριζόμενα από τα ”καλά νέα” όσον αφορά στους πόρους που θα πάρει η Ελλάδα από το Δ΄ ΚΠΣ, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι κινήσεις αποκόμισης κερδών είναι πιθανές, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 4,3% από τις αρχές του μήνα (σε 11 συνεδριάσεις).

Μια ”ήσυχη” εβδομάδα προβλέπει η Σίγμα Securities, αν και συμπληρώνει ότι τα νέα για τους πόρους του Δ’ ΚΠΣ ενδέχεται να επηρεάσουν θετικά την αγορά.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report εκτιμά ότι τεχνικά το κλείσιμο της Παρασκευής πάνω από τη γραμμή τάσης έχει δυσκολέψει πολύ την πρόγνωση των επόμενων ημερών.

Ακόμα δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες εξηγήσεις αν η αγορά επιχειρεί ανοδική διαφυγή προς τις 3.750 μονάδες χωρίς διόρθωση, έχοντας μάλιστα υπερβεί το κατώφλι των υπερτιμημένων περιοχών στους ταλαντωτές ή απλώς η έξοδος από το κανάλι αποτελεί την ”παγίδα ρευστότητας” που ενδεχομένως έχει στηθεί από τη συνεχή άνοδο από τις 3.300 μονάδες, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Συμπληρώνει δε πως αναμένοντας τα μηνύματα από τη διαμόρφωση του βραχυπρόθεσμου διαγράμματος της επόμενης εβδομάδας, θα τηρούσαμε συντηρητική στάση σε ό,τι αφορά την αύξηση της έκθεσης σε δεικτοβαρείς τίτλους και εμμένουμε στη λογική της διατήρησης των θέσεων.

Επισημαίνει, όμως, ότι ακόμα η αγορά δεν έχει δώσει σήμα πώλησης ούτε υπάρχουν ενδείξεις διανομής τίτλων που θα καθιστούσαν επισφαλή την εικόνα της αγοράς, έστω και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη 0,73% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής, φτάνοντας σε νέα υψηλά πενταετίας, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, με τους τραπεζικούς τίτλους να ηγούνται της ανόδου, ενώ παράλληλα αναφέρει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v