Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην περιφέρεια το ενδιαφέρον;

Πλάγια κίνηση του Δείκτη, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης που έχουν υποαποδώσει, εκτιμάται για σήμερα. Τεχνικά, δεν αλλάζει κάτι όσο ο FTSE κινείται στη ζώνη στήριξης 2.003-1.999 μονάδων, αν και ο τζίρος αναμένεται να μειώνεται όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε συνεδρίαση συνέχεια της χθεσινής συγκλίνει η πλειονότητα των εκτιμήσεων των επαγγελματιών του χώρου, με τον Δείκτη να κινείται πλάγια και το όποιο ενδιαφέρον να εστιάζεται σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης που έχουν υποαποδώσει και δικαιούνται κάποια καλύτερη αποτίμηση εν όψει του τέλους του χρόνου.

Το διεθνές κλίμα συνηγορεί σε μια τέτοια κίνηση, καθώς τόσο το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street όσο και το άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν τάσεις συσσώρευσης – πλάγιας κίνησης, με κατοχύρωση κερδών, αλλά και χωρίς διαθέσεις σημαντικής υποχώρησης.

Σε αυτό το τελευταίο φαίνεται να συμφωνούν και οι περισσότεροι αναλυτές, που εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα δεν διατρέχει κίνδυνο σημαντικής διόρθωσης, έστω κι αν, όπως τονίζουν, ο τζίρος είναι πιθανόν να ελαττώνεται όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος.

Από την άλλη πλευρά και στην Αγορά Παραγώγων οι εμπλεκόμενοι συνέχισαν να διατηρούν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα με μικρό premium αλλά και λίγες συναλλαγές έκλεισαν τα συμβόλαια του FTSEM.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι όσο ο FTSE κινείται στη ζώνη στήριξης των 2.003-1.999 μονάδων.

Αν όμως υποχωρήσει χαμηλότερα, τότε θα αναζητήσει στηρίξεις στα επόμενα τεχνικά όρια των 1.975-1.968 και 1.955-52 μονάδων.

Αντίθετα, σε περίπτωση ανοδικής κίνησης παραμένουν οι αντιστάσεις στις 2.025, 2.050 και 2.068 μονάδες.

Συμπερασματικά, εάν δεν υπάρξει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, θετική ή αρνητική, το ενδιαφέρον αναμένεται να σήμερα να ενδυναμωθεί μετά τις 13:55, όταν και θα εισέλθει στο σύστημα το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v