Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις

Η επιστροφή σε αρνητικό πρόσημο της Εθνικής, η αδυναμία να δώσει αντίδραση ο ΟΠΑΠ, αλλά και οι αξιοσημείωτες απώλειες για ΕΛΠΕ, Motor Oil, Intracom και Πειραιώς στέλνουν τον Δείκτη στο χαμηλό ημέρας. Τεχνικά, ζητούμενο παραμένει να επιβεβαιωθεί η στήριξη του FTSE στις 1.999 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η επιστροφή σε αρνητικό πρόσημο της Εθνικής, η αδυναμία να δώσει αντίδραση ο ΟΠΑΠ, αλλά και οι αξιοσημείωτες απώλειες για ΕΛΠΕ, Motor Oil, Intracom και Πειραιώς στέλνουν τον Δείκτη στο χαμηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.625 μονάδες εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Η συνεδρίαση, μέχρι στιγμής, δικαιώνει εν μέρει, αλλά όχι ολοκληρωτικά αυτούς που περίμεναν σταδιακή μετατόπιση του ενδιαφέροντος στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Τεχνικά, ζητούμενο παραμένει να επιβεβαιωθεί η στήριξη του FTSE στις 1.999 μονάδες, προκειμένου να ενδυναμωθεί και πάλι η τάση για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα. Εξάλλου, μέχρι στιγμής αντίβαρο στις πιέσεις αρκετών δεικτοβαρών τίτλων δίνει ο ΟΤΕ, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο και ΕΛΤΕΧ.

Οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων ακολουθούν μέχρι στιγμής την υποκείμενη, διατηρώντας τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 101 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,4 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ζητούμενο παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών, και βέβαια ει δυνατόν το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 3.620-3.625 μονάδες.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για την Altec, με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης η Εβροφάρμα, αξιοσημείωτα κέρδη για την ΑΕΓΕΚ.

Ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση για τη ΔΕΛΤΑ Project, κινητικότητα στη Unisystems, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων για ΚΡΙ-ΚΡΙ, Rainbow, Νάουσα, ΕΛΒΑΛ, Hitech, S&B, AS Company, Olumpic Catering, Attica και Κλωστήρια Ναυπάκτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v