Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα δυναμική για τη Σοφοκλέους

Τα dealς μεταξύ ΔΕΛΤΑ - Chipita και Nestle ασφαλώς μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αγοράς και δημιουργούν θετικό κλίμα για την προτελευταία εβδομάδα του έτους. Νέο ιστορικό υψηλό για την Τιτάν. Σημαντικά κέρδη για την ΕΛΤΕΧ, αξιοσημείωτα για τη Βιοχάλκο, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα στις θυγατρικές του ομίλου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ικανοποιητικά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, με τον Γ.Δ. να κινείται στο μεγαλύτερο μέρος με θετικό πρόσημο, υποστηριζόμενος από αγοραστικό επιλεκτικό ενδιαφέρον για κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους.

H μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται περίπου στο 1,5 προς 1, έστω κι αν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου θεωρούν ότι το ενδιαφέρον πιθανότατα να αυξηθεί μετά τις 13:55, όπου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του υπόλοιπου και μεγαλύτερου μέρους του ταμπλό.

Οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί παράγοντες χωρίς να αποκλείουν κινήσεις αποκόμισης κερδών εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο σημαντικής υποχώρησης του Γ.Δ. δείχνει περιορισμένο και συμφωνούν -στην πλειονότητα- ότι το ενδιαφέρον σταδιακά θα μετατοπιστεί σε τίτλους μεσσίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Ίσως για λόγους καθαρά ”τεχνικούς” λόγω τέλους του χρόνου.

Τεχνικά, μέχρι στιγμής η εικόνα δείχνει ικανοποιητική και θα γίνει ικανοποιητικότερη εάν ο FTSE κατορθώσει κλείσιμο πάνω από τις 2.025 μονάδες, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο προς τις 2.050-2.075 και 2.088 μονάδες.

Έστω και αν μέχρι στιγμής οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων ακολουθούν την υποκείμενη, διατηρώντας όμως σχετικές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά στους τίτλους που διαπραγματεύονται μέχρι τώρα, σημαντικές βοήθειες για τον Γ.Δ. από τον ΟΤΕ, απορρόφησε την πρώτη πρωινή προσφορά και γυρίζει θετικά η Εθνική, νέο ιστορικό υψηλό για την Τιτάν, σημαντικά κέρδη για την ΕΛΤΕΧ, αξιοσημείωτα για τη Βιοχάλκο (συνεχίζεται η κινητικότητα στις θυγατρικές του ομίλου) και θετική μεταβολή για ΔΕΗ, Cosmote, Alpha και Εμπορική.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους τίτλους, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον όμιλο της Δέλτα και σε όσες θυγατρικές διαπραγματεύονται μέχρι στιγμής, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη, για μία ακόμη συνεδρίαση, καταγράφει οι Φουρλής, Info-Quest, η προνομιούχος μετοχή του Ρόκα, ενώ κάποιες ανοδικές διαθέσεις μετά τα αλλεπάλληλα χαμηλά έτους και όχι μόνο επιδεικνύει η Πλαίσιο.

Ο τζίρος μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας ξεπερνά τα 41 εκατ. καθαρές συναλλαγές, ενώ πολύ μικρό, προς το παρόν, συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρείται στην Αγορά Παραγώγων, με ελάχιστες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v