Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στις διαπραγματεύσεις εργοδοτών – εργαζομένων για τη Συλλογική Σύμβαση του 2006, στη συγχώνευση Δέλτα – Chipita, στην ανεργία του γ’ τριμήνου, αλλά και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις διαπραγματεύσεις εργοδοτών – εργαζομένων για τη Συλλογική Σύμβαση του 2006, στη συγχώνευση Δέλτα – Chipita, στην ανεργία του γ’ τριμήνου, αλλά και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ευρωζώνη: Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σε συνέντευξη που έδωσε χθες στις Βρυξέλλες διευκρίνισε ότι όλα είναι ανοικτά για τον κοινοτικό προϋπολογισμό από το 2008, τινάζοντας στον αέρα τη συμφωνία των ”25” επισημαίνει η Ημερησία.

ΚΠΣ: Σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση των πόρων του Δ΄ ΚΠΣ προανήγγειλε, χθες, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αξιοποιώντας τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν σε απώλειες και προβλήματα με την Κομισιόν, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η χώρα μας θα εισπράττει από το 2007 μέχρι και το 2013 περίπου 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο – σχεδόν 1,8% του ΑΕΠ ετησίως, σημειώνει το Κέρδος.

Συλλογική Σύμβαση: Οι διαπραγματεύσεις εργοδοτών – εργαζομένων για τη Συλλογική Σύμβαση του 2006 ξεκίνησαν με δύο προτάσεις του ΣΕΒ για ευέλικτες συμβάσεις σε περιοχές με υψηλή ανεργία και ζημιογόνες επιχειρήσεις, όπως και για νέους ανέργους, τονίζει η Ημερησία.

Εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, ευέλικτη και πολλών ταχυτήτων πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλος, χθες στη συνάντηση εργοδοτικών φορέων – ΓΣΕΕ για τις αυξήσεις του 2006 στα κατώτατα ημερομίσθια και τους κατώτατους μισθούς, αναφέρει η Καθημερινή.

Πάγωμα μισθών προτείνει ο ΣΕΒ σε περιοχές με μεγάλη ανεργία και σε ζημιογόνες επιχειρήσεις, σημειώνει Το Βήμα, ενώ η Ελευθεροτυπία επισημαίνει ότι ο ΣΕΒ προκρίνει σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων αλλά και αμοιβές πολλών ταχυτήτων, κάνοντας έτσι κακό ποδαρικό στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Ανεργία: Σημαντική υποχώρηση της ανεργίας καταγράφηκε στο γ’ τρίμηνο του 2005, με διαρθρωτικές όμως αδυναμίες όπως η υψηλή ανεργία νέων και γυναικών επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σιούφας: Λειτουργία καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Αντιδράσεις υπάρχουν από τον εμπορικό κόσμο, συμπληρώνει Το Βήμα, που επικαλούμενο δηλώσεις αναφέρει ότι ”όλα γίνονται υπό τις πιέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων εις βάρος των μικρών”.

Πιστοληπτική Αξιολόγηση: ”Μηχανισμούς” συνεχούς πιστοληπτικής αξιολόγησης των δανειοληπτριών εταιριών ”στήνουν” οι τράπεζες προκειμένου να αποφεύγουν την έκθεσή τους σε αυξανόμενους πιστωτικούς κινδύνους και κινδύνους αγοράς, επισημαίνει το Κέρδος.

ΔΕΚΟ: Μεταβολές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών προανήγγειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης, σύμφωνα με την Εξπρές.

Πετρέλαιο: Δραστική πτώση κατέγραψαν και πάλι χθες οι τιμές του ”μαύρου χρυσού”, επεκτείνοντας τις απώλειες της Παρασκευής, τις οποίες πυροδότησαν η αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ και οι προβλέψεις για ήπια καιρικά φαινόμενα στις αρχές του νέου έτους, σημειώνει η Καθημερινή.

Ναυτιλία: Για προσφυγή της Κομισιόν στο Ευρωδικαστήριο κατά της Ελλάδας για το καμποτάζ κάνει λόγο η Εξπρές.

Τράπεζες: Κινήσεις με επίκεντρο τους μετόχους σχεδιάζουν η Εθνική Τράπεζα και η Αγροτική, μέσω της επιστροφής κεφαλαίου με μετρητά, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει το ενδεχόμενο διανομής δωρεάν μετοχών ή επιστροφής κεφαλαίου, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Το επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΤΕ για την τριετία 2006-2008 καλείται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, από το οποίο, όμως, λείπουν η στρατηγική, οι συγκεκριμένες στοχεύσεις και δράσεις, αλλά και οι επιδιωκόμενες επιδόσεις κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Νέο παιχνίδι θα εισαγάγει στην αγορά ο ΟΠΑΠ το 2006, ενώ αναμορφώνει το Προ-Πο σημειώνει η Ημερησία.

Δέλτα – Chipita: Τη μεγαλύτερη πολυεθνική τροφίμων θα αποτελεί η εταιρία που προκύπτει από τη συγχώνευση Δέλτα με την Chipita και την απορρόφηση των θυγατρικών τους, εκτός από την εταιρία Δέλτα Παγωτού που πωλείται στη Nestle, αναφέρει η Καθημερινή.

Η νέα εταιρία θα ονομάζεται BrandCo και θα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση τροφίμων στην Ελλάδα και η 35η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στην Ευρώπη.

Proton: Υπερκαλύφθηκε κατά 7,5 φορές η δημόσια εγγραφή της Proton αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον για συμμαχία με την Probank.

Πουλιάδης: Πνέει τα λοίσθια η Πουλιάδης μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, του μεγαλύτερου πιστωτή, να κόψει την πίστωση στην εταιρία, σημειώνει το Κέρδος.

ΕΤΑ: Σύμβουλοι της ΕΤΑ είναι η Alpha Bank και η Εθνική σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως η Alpha Bank ανέλαβε τους διαγωνισμούς για Ανάβυσσο, γκολφ Αφάντου και τη μαρίνα του ΣΕΦ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v