Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί η αγορά

Σε στενό εύρος διακύμανσης, αλλά υψηλότερα των 3.600 μονάδων, κινείται η Σοφοκλέους, ενώ απόλυτα οριακή είναι η κίνηση των δεικτοβαρών μετοχών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται μετά τις 13:55 και μέχρι τότε ζητούμενο είναι οι δεικτοβαρείς μετοχές να διακρατήσουν τουλάχιστον τα κεκτημένα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Απόλυτα αναμενόμενο ξεκίνημα, καθώς έχει συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης και ο Γ.Δ. κινείται με ένα στενό εύρος διακύμανσης, έχοντας μέχρι στιγμής χαμηλό τις 3.607,47 και υψηλό τις 3.623,71 μονάδες.

Ο τζίρος δε, μετά την παρέλευση 70 λεπτών συνεδρίασης ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4,2 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Καλύτερη η εικόνα από τη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών, που διαμορφώνεται σε περίπου 2 προς 1, όμως μέχρι στιγμής δεν διαμορφώνονται ακραίες διακυμάνσεις, καθώς μόνο επτά τίτλοι (ΕΛΤΕΧ, Μέτκα, Ηρακλής, Frigoglass, Μυτιληναίος, Αspis Bank, Πλαίσιο) καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο FTSE, σε απόλυτα οριακή κίνηση, κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με χαμηλό τις 1.993,8 και υψηλό τις 2.005,04 μονάδες, προσπαθώντας να επανακτήσει τη στήριξη στη ζώνη των 1.999-2.003, ενώ σχετικά υψηλότερα κέρδη καταγράφει ο FTSEM, που φτάνουν το 0,65%.

Μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους, με τα μεγαλύτερα κέρδη για την ΕΛΤΕΧ, που ακολουθείται από ΕΛΠΕ, Ιntracom, Folli Follie, Εμπορική, ΑΤΕ, Γερμανό, ενώ αντίθετα οι σημαντικότερες απώλειες σημειώνονται για τις Cosmote και ΟΤΕ.

Ασφαλώς, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων παραγόντων του χώρου, μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται μετά τις 13:55, ενώ μέχρι τότε ζητούμενο είναι οι δεικτοβαρείς μετοχές να διακρατήσουν τουλάχιστον τα κεκτημένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v