ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τράπεζες και ”μεσαία”

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τους αναλυτές που προβλέπουν διατήρηση της τάσης μέχρι το τέλος του έτους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο διεθνές κλίμα. Τραπεζικοί τίτλοι και μεσαία κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τράπεζες και ”μεσαία”
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι αναμένει τη διατήρηση της υπεραπόδοσης των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Χαμηλούς όγκους συναλλαγών, λόγω αφενός των περιορισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων και αφετέρου ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων προβλέπει η Proton Securities.

Χαμηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης σε συνέχεια ”υγιών” κινήσεων αποκόμισης κερδών αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει ότι η ψυχολογία παραμένει θετική.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις διεθνείς εξελίξεις, η αγορά θα επανέλθει σύντομα σε ανοδική τροχιά, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι οι τραπεζικές μετοχές και επιλεκτικές τοποθετήσεις στη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο.

Χωρίς διαφοροποιήσεις εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά μέχρι το τέλος του έτους, με επιλεκτικές τοποθετήσεις, όπως συμπληρώνει.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,38% χαµηλότερα, αναφέρει η Marfin Analysis η οποία επισημαίνει ότι οι ρευστοποιήσεις ήταν έντονες σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές, ενώ οι μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης συνέχισαν την ισχυρή απόδοση τους.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει ότι η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και ∆ΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v