Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ίδιο κλίμα η Σοφοκλέους

Στο ίδιο μοτίβο με αυτό των προηγούμενων ημερών αναμένουν οι αναλυτές πως θα κινηθεί η αγορά, ενώ το τεχνικό και το διεθνές κλίμα παραμένουν σε γενικές γραμμές θετικά. Σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης 2ης και 3ης ταχύτητας και σε ορισμένους τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης φαίνεται να εστιάζεται το ενδιαφέρον.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση- συνέχεια των αμέσως προηγούμενων αναμένουν οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς και σήμερα, επισημαίνοντας σαν θετικότερη έκπληξη τη διατήρηση του τζίρου σε αρκετά υψηλά επίπεδα σε σχέση με το εορταστικό κλίμα (δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του χώρου που ανέμεναν σταδιακή μείωση των συναλλαγών εν όψει εορτών).

Βέβαια, πιθανότατα και πάλι το ενδιαφέρον να ενταθεί μετά τις 13:55, όταν θα μπει στο σύστημα το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Εάν και το διεθνές κλίμα δημιούργησε πρόσκαιρες ανησυχίες λόγω του αρνητικού κλεισίματος της Wall Street (πιθανότατα να επηρεάστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό καυσίμων Shell στη Νιγηρία, και η οποία σύμφωνα με αναλυτές θα δημιουργήσει πρόβλημα περίπου 170.000 βαρελιών ημερησίως) η θετική εικόνα των μεγάλων χρηματιστηρίων του Ειρηνικού και κυρίως του Nikei του οποίου τα κέρδη υπερέβησαν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά και το θετικό άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συνηγορούν στο ότι τουλάχιστον το διεθνές κλίμα δεν θα δημιουργήσει αρνητικές εκπλήξεις και θα δράσει μάλλον υποστηρικτικά.

Βέβαια, η εικόνα των προηγούμενων συνεδριάσεων, τουλάχιστον όσον αφορά τους δεικτοβαρείς τίτλους προϊδεάζει για πιθανή πλάγια κίνηση του δείκτη, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης 2ης και 3ης ταχύτητας και σε ορισμένους τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης, που προς το παρόν τουλάχιστον ο αριθμός τους δείχνει σχετικά περιορισμένος, καθώς η όποια ανοδική κίνηση περιορίζεται μόνο σε μετοχές όπου υπάρχουν ”ενδιαφερόμενες δυνάμεις”.

Τεχνικά, η εικόνα δεν έχει αλλάξει, έστω και αν ο Γ.Δ. δείχνει ελαφρώς καλύτερος του FTSE, καθώς ο μεν πρώτος κατόρθωσε να εξασφαλίσει κλείσιμο πάνω από τη στήριξη των 3.608 μονάδων, έστω και αν έκλεισε χθες πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ αντίθετα ο δεύτερος δεν κατόρθωσε το ζητούμενο που ήταν τρία κλεισίματα πάνω από τη ζώνη στήριξης 2.003-1.999 μονάδων και δεν αποκλείεται σήμερα εάν συνεχίσει να διολισθαίνει να αναζητήσει τις επόμενες στηρίξεις που οριοθετούνται τις 1.985-1.980 και 1.975 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v