Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το έλλειμμα του ισοζυγίου, οι διαπραγματεύσεις για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, οι προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες, αλλά και οι τιμές των ακινήτων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το έλλειμμα του ισοζυγίου, οι διαπραγματεύσεις για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, οι προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες, αλλά και οι τιμές των ακινήτων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Έλλειμμα ισοζυγίου: Διεύρυνση κατά 40,6% του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προκάλεσε η άνοδος των τιμών των καυσίμων στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2005 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, φτάνοντας στο 9,41 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνει η Καθημερινή.

Οικονομία: Οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι πιο απογοητευμένοι στην Ευρώπη των ”25” για την εξέλιξη της εθνικής οικονομίας, αναμένουν επιδείνωση, ιδίως στον τομέα της ανεργίας και βλέπουν με απαισιοδοξία την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΣΕΒ: Εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση για πάγωμα μισθών στους νεοπροσλαμβανόμενους σε περιοχές με υψηλή ανεργία και σε κλάδους προβληματικούς, τότε θα ”μπορούσαμε να είμαστε πιο γενναιόδωροι στις υπόλοιπες συμβάσεις”, τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος σύμφωνα με την Ημερησία.

Από τις διαπραγματεύσεις για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας απουσιάζουν οι άνεργοι, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επιμένοντας στην πρότασή του για μικρότερες αυξήσεις μισθών για νέους, περιφέρειες με υψηλή ανεργία, αλλά και προβληματικές επιχειρήσεις, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εμμένει ο ΣΕΒ στις προτάσεις για χαμηλότερο μισθό από τη συλλογική σύμβαση σε ειδικές περιπτώσεις, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν, αναφέρει Το Βήμα.

Πτυχιούχους με μισό μισθό θέλουν οι βιομήχανοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επισημαίνουν Τα Νέα.

Τράπεζες: Υψηλές χρεώσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες των τραπεζών όταν προσφεύγουν στα γκισέ, διατηρούν αδρανείς λογαριασμούς ή κάνουν αναλήψεις μετρητών με τις πιστωτικές κάρτες, επισημαίνει η Ημερησία.

Μόνο η είσοδος είναι δωρεάν στις τράπεζες σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει ότι σχεδόν κάθε άλλη κίνηση επιβαρύνεται με πλήθος προμηθειών και εξόδων.

Ακίνητα: Έως 15% κατά μέσο όρο αυξήθηκαν οι τιμές στις νεόδμητες κατοικίες το 2005, ενώ τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν οι ”φθηνές” περιοχές, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επικαλείται έρευνα της Aspis.

Στις φθηνές και αναπτυσσόμενες περιοχές της Αττικής παρατηρήθηκε κατά το 2005 η μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην αγορά νεόδμητων κατοικιών, αναφέρει το Κέρδος.

Συνταξιούχοι: Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζει η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι το 42,3% λαμβάνει σύνταξη κάτω από 400 ευρώ, ενώ μόλις το 9,2% υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ τον μήνα.

Κοντομηνάς: Την αποχώρηση του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά από τη θέση του προέδρου της Interamerican, αλλά και την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το μετοχικό της κεφάλαιο ανακοίνωσε χθες η Eureko, σύμφωνα με την Εξπρές.

Στην αποχώρηση του Δ. Κοντομηνά αναφέρεται η Ελευθεροτυπία, που κάνει λόγο για συμφωνία παραίτησης από πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, η οποία επιθυμούσε ελάφρυνση από βάρη του παρελθόντος.

Τράπεζα Πειραιώς: Ενισχύεται κεφαλαιακά η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ρευστοποιεί τη συμμετοχή της στην ING Group, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μαΐλλης: Για αναχρηματοδότηση του δανεισμού θα χρησιμοποιηθούν τα σημαντικά κεφάλαια που άντλησε η Μαΐλλης στις ΗΠΑ αναφέρει η Ημερησία.

Delta Project – Ρόκας: Στη συμμαχία Delta Project – Ρόκα στο χώρο της ενέργειας αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Η διείσδυσή της στη Σερβία αλλά και η δημιουργία τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Αττική είναι οι βασικοί άξονες ανάπτυξης της Ηλεκτρονικής Αθηνών για το 2006, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 0,21 ευρώ στους μετόχους της για τη χρήση 2004-2005.

Everest: Νέου τύπου εστιατόριο με έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα και το κρέας ετοιμάζει η Everest, επισημαίνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v