Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γ.Δ.

Κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για το Γενικό Δείκτη, μοιρασμένη η μέχρι στιγμής εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, ενώ συνεχίζεται η φαινομενικά αδύναμη εικόνα για τους πλέον δεικτοβαρείς τίτλους. Ζητούμενο η παραμονή του FT20 υπεράνω των 1.985 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ακόμη μία συνεδρίαση κατά την οποία μέχρι στιγμής ο δείκτης κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, με ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 3.618,42 και χαμηλό τις 3.600,84 μονάδες, ενώ μετά την παρέλευση μίας ώρας συνεδρίασης ο τζίρος ξεπερνά τα 44 εκατ., από τα οποία τα 9 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Περίπου μοιρασμένη η εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών, για τους τίτλους που διαπραγματεύονται μέχρι τώρα, με τα πλέον αξιοσημείωτα κέρδη να καταγράφονται για τις Aspis Bank (μετά τα πακέτα που έγιναν στα 3,50 ευρώ), Αλουμίνιον Ελλάδος (εντυπωσιάζει και τους πλέον αισιόδοξους), Φουρλή, ΑΒΑΞ, Μέτκα, Τεγόπουλο και Πλαίσιο.

Από τους υπόλοιπους και θεωρούμενα δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο ο τίτλος της ΔΕΗ, ενώ, αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες που υπερβαίνουν τη μία ποσοστιαία μονάδα καταγράφουν μέχρι στιγμής Coca Cola, Cosmote.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο μέρος της συνεδρίασης είναι ο FTSE να διατηρηθεί τουλάχιστον στις 1.985 μονάδες και να μην αναζητήσει στηρίξεις σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ στην αγορά παραγώγων εξελίσσεται μία ακόμη συνεδρίαση ιδιαίτερα χαμηλού τζίρου με τους εμπλεκόμενους να διατηρούν, έστω και μειωμένες, τις υποτιμήσεις για τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v