Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην εισροή ξένων κεφαλαίων στη Σοφοκλέους, στις ακάλυπτες επιταγές, στην πορεία του τουρισμού για το 2006, στους νέους δείκτες του Χ.Α., αλλά και στην επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην εισροή ξένων κεφαλαίων στη Σοφοκλέους, στις ακάλυπτες επιταγές, στην πορεία του τουρισμού για το 2006, στους νέους δείκτες του Χ.Α., αλλά και στην επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ακάλυπτες Επιταγές: Στο ύψος ρεκόρ του 1,52 δισ. ευρώ έφτασαν οι ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, αναφέρει η Ημερησία.

Επιτόκια: Φωτιά στις δόσεις των δανείων για χιλιάδες νοικοκυριά θα βάλει η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε μισή ποσοστιαία μονάδα το 2006, τονίζουν Τα Νέα.

Φορολογικός Συντελεστής: Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 40% σε 25% για εισοδήματα μέχρι και 50.000 ευρώ σε διάρκεια τριετίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αντικειμενικές Αξίες: Σε μεταγενέστερο χρόνο θα ανακοινωθούν και θα τεθούν σε ισχύ οι αντικειμενικές αξίες των αγροτεμαχίων, καθώς και των περιοχών που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, σημειώνει η Καθημερινή.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές, καθώς και για εκείνα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο σχέδιο πόλεως, αναφέρει Το Βήμα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι νέες αξίες των ακινήτων, οι οποίες δεν θα ισχύσουν για μεταβιβάσεις που ολοκληρώθηκαν εντός του 2005, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ακίνητα: Αυξημένη κατά περίπου 50% η κίνηση στην αγορά ακινήτων, δίνει ώθηση στις συναλλαγές αλλά και στα δημόσια έσοδα, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

ΚΠΣ: Μειωμένες θα είναι οι κρατικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε επενδύσεις ιδιωτών σε 5 ελληνικές περιφέρειες οι οποίες θα βγουν από το στόχο 1, στο πλαίσιο του Δ΄ ΚΠΣ 2007-2013, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Ρεκόρ στην εισροή ξένων κεφαλαίων στη Σοφοκλέους καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του 2005 σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως μία στις δύο συναλλαγές διενεργείται από ξένους θεσμικούς.

Σε 63 ανέρχονται οι νέοι κλάδοι εταιριών στη Σοφοκλέους, ενώ οι κλαδικοί δείκτες φτάνουν τους 17 σημειώνει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας ότι το Χ.Α. λειτουργεί στα πρότυπα των χρηματιστηρίων ΗΠΑ και Αγγλίας.

Τουρισμός: Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού το 2006 δημιουργούν τα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι η τουριστική κίνηση φέτος είναι αυξημένη κατά 16%.

Πέντε ”στρατηγεία” στην Ευρώπη, με εξειδικευμένη αποστολή, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, ”στήνει” ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλος τονίζει το Κέρδος.

Κόκκαλης: Σε μια εντυπωσιακή ρελάνς την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων ο πρόεδρος της Intracom Σωκράτης Κόκκαλης επιχείρησε και –εν μέρει κατάφερε– να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που εδώ και καιρό σκιάζουν την εταιρία σχετικά με τους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα της εξαγοράς της FORTHnet, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εμπορική: Με νέα επεισόδια έρχεται να εμπλουτιστεί το σίριαλ, όπως εξελίσσεται, της Εμπορικής, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που προσθέτει ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως λήγει στα τέλη του μηνός η άτυπη παράταση που έχει δοθεί από το Ελληνικό Δημόσιο προς την Credit Agricole, προκειμένου να αποφασίσει τι προτίθεται να πράξει με το επιπλέον 9% των μετοχών της Εμπορικής και κατά συνέπεια με το μέλλον της στη χώρα μας.

Στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό αλλά και στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Credit Agricole στρέφεται το ενδιαφέρον μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επισημαίνει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Μετατίθεται η υποβολή προσφορών για τον διαγωνισμό των τερματικών του ΟΠΑΠ από τις 4 Ιανουαρίου στις 16 Ιανουαρίου, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως οι ελληνικές ομάδες θα ενταχθούν στο ”Πάμε Στοίχημα” τον Φεβρουάριο.

ΟΤΕ: Καταλύτες για άνοδο ”βλέπει” η Emporiki, η οποία προχωρά σε γενναία αύξηση της τιμής-στόχου στα 21,6 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΣΕ: Λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ ο κ. Κώστας Γιαννακός απομακρύνεται από τη θέση του με παρέμβαση από το Μαξίμου, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Ζημίες της τάξης των 97 εκατ. ευρώ θα έχει για το 2005 η Ολυμπιακή, έναντι των 50 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v