Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μετά την ”μπόρα”

Παρά το γεγονός ότι ο Δείκτης κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης μόλις 13 μονάδων, η γενικότερη εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών κρίνεται τουλάχιστον ικανοποιητική, με τον τίτλο της Marfin Group να κερδίζει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Έχουν παρέλθει 75 λεπτά συνεδρίασης και ο Γ.Δ. βρίσκεται πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό, και συγκεκριμένα στις 3.594,46 μονάδες, με κέρδη 0,41%. Ο τζίρος ελαφρώς μειωμένος (κάτι μάλλον αναμενόμενο και λόγω της ημέρας), ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, στο 3 προς 1, ενώ από τις μετοχές που διαπραγματεύονται μέχρι στιγμής την παράσταση κλέβει ο τίτλος της Marfin Group, με κέρδη 11,58%, ενώ σημαντικά κέρδη, μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφουν οι Τράπεζα Αττικής, Hyatt, Ιασώ, Λάμψα, Νεοχημική, Χαλκός, Αλουμίνιον και ο προνομιούχος τίτλος της Εγνατίας.

Από τους υπόλοιπους και περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους, πλην της Hyatt, ακόμη μία συνεδρίαση με κέρδη για Folli Follie, αξιοσημείωτα κέρδη για Αlpha, Εμπορική, Εurobank, ΕΛΠΕ, ΚΑΕ, Τιτάν, ενώ από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους μόνο η Αγροτική Τράπεζα καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Για τη συνέχεια, ζητούμενο είναι ο FTSE -ει δυνατόν- να επιτύχει κλείσιμο πάνω από τις 1.985 μονάδες, προκειμένου να επανέλθει σε ανοδική φορά, ενώ στην Αγορά Παραγώγων οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές, αλλά έχουν εξαλειφθεί οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v