Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Παρασκευής

Ο προϋπολογισμός του 2006 που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, τα ακίνητα του Δημοσίου, η συμφωνία για το Δ’ ΚΠΣ, η νέα κατάταξη στους κλάδους του Χ.Α. είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Ο προϋπολογισμός του 2006 που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, τα ακίνητα του Δημοσίου, η συμφωνία για το Δ’ ΚΠΣ, η νέα κατάταξη στους κλάδους του Χ.Α. είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Προϋπολογισμός: Υπό την κρίση του Ecofin και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα τεθεί δυο φορές, μέχρι την άνοιξη, ο προϋπολογισμός του 2006 που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, η Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2006 επισημαίνει Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο ο προϋπολογισμός δεν είναι βιώσιμος.

Σαφές μήνυμα για ταχύτερο βηματισμό στις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την κοινωνία το 2006 έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με την Εξπρές.

Χρονιά φόρων θα είναι το 2006 σύμφωνα με Τα Νέα που αναφέρουν πως μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 3,2 δισ. ευρώ, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

Σύνταγμα: Την αναθεώρηση του Συντάγματος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα Δημοσίου: Το μεγαλύτερο ”πωλητήριο” ακινήτων αναρτά η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ημερησία που επισημαίνει ότι η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί ακίνητα στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, εφαρμόζοντας το περίφημο sale & lease back, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.

ΚΠΣ: Για γκρίζες ζώνες στη συμφωνία για το Δ’ ΚΠΣ κάνει λόγο η Ημερησία, επισημαίνοντας ”το δυσοίωνο μέλλον της ελληνικής γεωργίας, τα ”δώρα” που αποκόμισαν όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες και τους μύθους της κυβέρνησης”.

Σοφοκλέους: Σε νέους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το μοντέλο κλαδικής κατάταξης Industry Classification Benchmark κατέταξε το Χ.Α. όλες τις εισηγμένες εταιρίες, όπως είχε προαναγγείλει από τις 24/11, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Στο 2006 στρέφονται τα βλέμματα της αγοράς στη Σοφοκλέος αναφέρει το Κέρδος, επισημαίνοντας ότι οι αποδόσεις του 2005 για τον Γενικό Δείκτη θα κινηθούν κοντά στα επίπεδα του 30%, παρά τις επόμενες πέντε συνεδριάσεις που απομένουν πριν το τέλος του χρόνου.

ΣΕΒΕ: Την άμεση επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγές ζητεί ο ΣΕΒΕ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τουρισμός: Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2006 προβλέπουν τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v