Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στις 4.000 ο ΓΔ (2006), 13 νέες τιμές-στόχοι

Αναθεώρηση στις τιμές-στόχους 13 ελληνικών μετοχών περιλαμβάνει το report της HSBC (22/12) για το μέλλον της ελληνικής αγοράς το 2006, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Γενικός Δείκτης θα φτάσει τις 4.000 μονάδες στο επόμενο έτος. Θετικός ο οίκος για τις αποδόσεις του τραπεζικού κλάδου και για ορισμένες ”καλής ποιότητας” μετοχές της λεγόμενης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

HSBC: Στις 4.000 ο ΓΔ (2006), 13 νέες τιμές-στόχοι
Περαιτέρω άνοδο του Γενικού Δείκτη έως τις 4.000 μονάδες ”βλέπει” η HSBC για το 2006, εν μέσω αποδόσεων του τραπεζικού κλάδου και καλής ποιότητας μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως αναφέρεται σε πολυσέλιδο report της με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου και τίτλο ”Greek equities strategy 2006”.

Από τις μετοχές που παρακολουθεί η HSBC, οι σημαντικότερες, για τις οποίες η σύσταση είναι ”overweight”, είναι οι Εθνική, Alpha, Coca Cola 3E, Cosmote, Folli Follie, Γερμανός, Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ, ενώ οι αντίστοιχες με σύσταση ”underweight” είναι οι Intralot, Motor Oil και Intracom.

Ο οίκος προχωρά σε 13 συνολικά αναθεωρήσεις των τιμών-στόχων. Συγκεκριμένα, προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 19,40 ευρώ από τα 17,7 ευρώ προηγουμένως (διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”), καθώς και της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 21 ευρώ από 18,5 ευρώ.

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank τίθεται στα 30,35 ευρώ (από 27,9), για τη ΔΕΗ στα 18 από τα 18,7 ευρώ (επανδιατυπώνοντας τη σύσταση ”neutral”), για την Τιτάν στα 36,14 από τα 30,5 ευρώ και για τον Γερμανό στα 16,6 από τα 15,3 ευρώ.

Οι υπόλοιπες αλλαγές στις τιμές-στόχους περιλαμβάνουν τις Intralot (12,8 από 11,7 ευρώ), Folli Follie (26 από 27,5 ευρώ), Intracom (4,4 από 5,5 ευρώ), ΕΛΤΕΧ (4,70 από 4,5 ευρώ, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”neutral”), Άβαξ (3,8 από 4,6 ευρώ) και Μαΐλλη (3,4 από 5,1 ευρώ).

Εξάλλου, η HSBC αναπροσαρμόζει και την τιμή-στόχο της Hyatt στα 10,5 ευρώ λόγω επιστροφής κεφαλαίου των 0,28 ευρώ (διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”).

Την ίδια στιγμή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, των 10,45 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ, την θεωρητική τιμή-στόχο των 10,8 ευρώ για την Jumbo, την τιμή-στόχο των 4,10 ευρώ για τη μετοχή της Notos Com, την τιμή-στόχο των 5,4 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Kleemann.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις, ο οίκος αναβαθμίζει από ”neutral” σε ”overweight” τις ΕΛΠΕ και Eurobank, ενώ προχωρά σε υποβάθμιση από ”overweight” σε ”neutral” για τις Τιτάν, J&P Άβαξ και Μαΐλλη και σε ”underweight” από ”neutral” για τις Motor Oil και Intracom.

Αν και ”ευάλωτη έναντι πιθανών ρευστοποιήσεων - ειδικά μετά το ράλι του Δεκεμβρίου” η Σοφοκλέους, από την HSBC εκτιμάται ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν δημοφιλείς και τον επόμενο χρόνο. Μάλιστα, από το σύνολο του κλάδου η HSBC επιλέγει την Εθνική για την οποία η τιμή-στόχος έχει τεθεί στα 39,2 ευρώ με σύσταση ”overweight”.

Το περιθώριο ανόδου για τον Γ.Δ. εκτιμάται στο 12%, λέει η HSBC. Αν σε αυτό προστεθεί η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για τη Σοφοκλέους, η συνολική απόδοση που θα μπορούσε ένας επενδυτής να διεκδικήσει από το ελληνικό χρηματιστήριο, τονίζεται στην έκθεση, φτάνει στο 15%.

Η υγιής αυτή επίδοση υποστηρίζεται από το ισχυρό momentum κερδοφορίας, τη γενναιόδωρη ρευστότητα παγκοσμίως, το ήπιο μακροοικονομικό περιβάλλον και τη σχετικά θετική εκτίμηση για την πορεία των μετοχών διεθνώς.

Με τους φόβους για μεταολυμπιακή ύφεση να έχουν αποδειχθεί αστήρικτοι και την ανάπτυξη να εκτιμάται στο 3,6% για το 2005, η HSBC περιμένει τις ήπιες μακροοικονομικές συνθήκες να συνεχιστούν για δύο χρόνια.

Για την τρέχουσα χρήση πάντως η HSBC εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο των εταιριών που περιλαμβάνονται στο universe list της θα καταγράψει αύξηση 44,3%.

Συμπληρώνει δε πως οι τράπεζες σε συνδυασμό με τα διυλιστήρια αναμένεται να συμβάλλουν κατά 82% στην ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή του universe list της.

Σε ό,τι αφορά το 2006 προβλέπει αύξηση 21,8% στα κέρδη ανά μετοχή των ίδιων εταιριών, έναντι 9% που αναμένεται για την Ευρώπη.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο ανοδικός κύκλος κερδοφορίας που καταγράφουν οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί, ενώ σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει ότι προβλέπει μέση αύξηση της τάξης του 19% για τα κέρδη ανά μετοχή των τριών μεγαλύτερων τραπεζών.

Επίσης, προσθέτει ότι ο τομέας των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να ξεχωρίσει σε επίπεδο κερδοφορίας το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v