Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υπέρβαση των 3.600 μονάδων

Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, που λίγο πριν από το τέλος του έτους υπερισχύουν οι αγοραστές, οι οποίοι μάλιστα σπεύδουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν όψει των εκτιμώμενων εξελίξεων, οι οποίες θα επιταχυνθούν από την αρχή κιόλας της νέας χρονιάς. Και πάλι υψηλότερα των 3.600 μονάδων ο Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που λίγο πριν από την αλλαγή της χρονιάς υπερισχύουν οι αγορές έναντι των πωλήσεων.

Και αυτό γιατί είναι διάχυτη η εκτίμηση και η προσδοκία ισχυρών παραγόντων της αγοράς πως διορατικοί ”παίκτες” σπεύδουν να τοποθετηθούν στα ”στοιχήματα” των αρχών του 2006.

Στον πίνακα είναι ήδη εμφανή τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής, προεξόφλησης θα λέγαμε προσδοκιών, καθότι με ισχυρές εντολές αγοράς ενισχύονται οι μετοχές των ομίλων Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, Ιntracom, Ηyatt και Εμπορικής Τράπεζας.

Τα πρώτα στοιχήματα των αρχών του 2006 ”παίζονται” πράγματι στην περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής του Λ. Μπόμπολα στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΤΕΧ, στην πρόθεση ουσιαστικής αναδιάρθρωσης του ομίλου Βιοχάλκο, στις επιχειρηματικές κινήσεις που βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή τους από το μέτωπο της Intracom, αλλά και στις εξελίξεις στην πλευρά της Εμπορικής.

Έτσι, πολύ γρήγορα ο Γ.Δ. επανήλθε υψηλότερα των 3.600 μονάδων, με τον FTSE-20 προς τις 1.990 μονάδες.

Ωστόσο, από τη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση φαίνεται πως λόγω της αντίδρασης της Aspis Bank προς τα 3,66 ευρώ, της Βlue Star στα 1,77 ευρώ, της Info-Quest στα 5,48 ευρώ, της Jumbo στα 9,30 ευρώ, αλλά και των J&P Άβαξ, Αλουμίνιον, ΕΧΑΕ, Μέτκα, Εθνική Ασφαλιστική, ΔΟΛ και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία καλλιεργούνται μικρότερου ή μεγαλύτερου βαθμού προσδοκίες, κατ’ αρχάς για τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

Για τη συνέχεια, αυτό που κατά την εκτίμησή μας προέχει είναι η επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης των ισχυρών παραγόντων της Σοφοκλέους, μέσω της διεύρυνσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις 4-6 μετοχές ομίλων–”σηματωρών” των εξελίξεων στον χώρο της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v