Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με νέα ορμή για τη Σοφοκλέους!

Συνεδρίαση πανομοιότυπη με των προηγούμενων ημερών μόνο που σήμερα ο Γενικός Δείκτης είχε σημαντικές ”βοήθειες” και από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς περιφερειακούς τίτλους να καταγράψουν σημαντικά ημερήσια κέρδη και στο Γ.Δ. να ”σταματήσει” σε υψηλό ημέρας και έτους. Ζητούμενη η συνέχεια, αλλά και η... συνέπεια.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οι δημοπρασίες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση εκτόξευσαν τον Γενικό Δείκτη σε νέο υψηλό τρέχοντος έτους, και όχι μόνο, σε μια συνεδρίαση καρμπόν με τις προηγούμενες, που διεξήχθη εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος.

Οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων ακολούθησαν την υποκείμενη με χαμηλές συναλλαγές και χωρίς ουσιαστικές υποτιμήσεις πλέον για τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς ανέμεναν συσσώρευση – πλάγια κίνηση για τον Δείκτη και μάλλον αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από τα σημαντικά ημερήσια κέρδη σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους.

Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι πιθανότατα θα συνεχιστεί η κινητικότητα στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (το +5% του FTSES δείχνει τι συνέβη σήμερα στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση και σε περιφερειακούς τίτλους) με ζητούμενο το εάν αυτό θα συνεχιστεί και δεν έχει ημερομηνία λήξεως την τελευταία συνεδρίαση του τρέχοντος έτους.

Τεχνικά δε έχει αλλάξει κάτι, όμως το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 3.658 μονάδες ανοίγει τον δρόμο προς τις επόμενες αντιστάσεις που οριοθετούνται στις 3.825 μονάδες.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για Εμπορική, Βιοχάλκο, Coca-Cola 3Ε, Ελληνική Τεχνοδομική, CosmOTE, λιγότερα αλλά εξίσου σημαντικά σε Intracom, Eurobank αξιοσημείωτα για Alpha Bank, Αγροτική Τράπεζα, Εθνική, ΔΕΗ, Hyatt, θετικό πρόσημο για Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil, ΚΑΕ, Γερμανό, αμετάβλητος ο τίτλος των ΕΛΠΕ και οριακά αρνητικό πρόσημο μόνο για τη Folli Follie.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνο με θετικό πρόσημο και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.658,17 μονάδες με κέρδη 1,72%, ενώ ο τζίρος έφτασε στα 190 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 19 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική η τελική εικόνα με 238 ανοδικές μετοχές έναντι 56 πτωτικών ενώ 13 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 16 – 19,84%.

Όσον αφορά στα επιμέρους η πληθώρα των ημερήσιων πρωταγωνιστών δεν επιτρέπει διακρίσεις οπότε ζητούμενο παραμένει ποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στη λίστα των κερδισμένων και στις πρώτες συνεδριάσεις του επόμενου χρόνου.

Πέρασε σήμερα μέσω του ΧΑ πακέτο 3.481.000 τεμαχίων της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, στην τιμή των 2,33 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 6,8% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα 30.000 τεμαχίων έκαστο της Marfin FG, αμφότερα στην τιμή των 20 ευρώ, ένα πακέτο 130.000 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στα 35,50 ευρώ, ένα πακέτο 115.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 28 ευρώ και ένα πακέτο 200 τεμαχίων της Γερμανός στα 14,52 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v