Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση θέσεων

Μικρή ή μεγαλύτερης έκτασης κατοχύρωση θέσεων σε μετοχές του ΟΠΑΠ, Αlpha Bank, φέρνει λίγο χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες. Συνεχίζουν ανοδικά Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ και Εμπορική, ενώ για τη συνέχεια επιθυμητή θα ήταν η εξισορρόπηση της τάσης για τον FTSE-20, το χαμηλότερο μέχρι τις 1.995 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο- πολύ αναμενόμενη η αρχική διάθεση διόρθωσης που φέρνει το Γ.Δ. προς τις 3.630 μονάδες.

Με μικρής ή μεγαλύτερης έκτασης προσφορά, λόγω ΟΠΑΠ και Alpha Bank αντίστοιχα, υποχωρούν από 1% έως 0,6% δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE-20.

Στη μετοχή της Εμπορικής και Βιοχάλκο οι αγοραστές εμφανίστηκαν από την αρχή επιθετικοί μέχρι τα 27,40 και προς τα 7,04 ευρώ αντίστοιχα.

Αντιθέτως, στη μετοχή της Ιntracom φαίνεται πως βραχυπρόθεσμα το θέμα του προστίμου (δες σχετικό θέμα), φέρνει μέχρι και 1,8% χαμηλότερα τη μετοχή.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, βρίσκονται εύλογα οι τρεις μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου με το Αλουμίνιον να ενισχύεται κατά 2,2% (στα 3,86 ευρώ), τη Μέτκα στα 9,20 και το Μυτιληναίο στα 18,76 ευρώ.

Προσεχτική ”διαχείριση συναλλαγών” γίνεται μέχρι στιγμής στις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και περισσότερο στην ΕΛΒΑΛ (2,21 ευρώ).

Στη μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής πραγματοποιούνται αρκετές συναλλαγές- συγκριτικά περισσότερες από τις ούτως ή άλλως αυξημένες χθες, στα 5,26-5,30 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής δεδομένης της εικόνας που διαμορφώνεται στον ασφαλιστικό κλάδο και την ιδιωτική ασφάλιση ευρύτερα θεωρείται από διορατικούς παράγοντες της αγοράς υποτιμημένη.

Μη διαφεύγει της προσοχής μας, πως μέσα Δεκεμβρίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΓΑ καλύφθηκε κατά 99,21% (128,1 εκατ. ευρώ), κυρίως από τους παλαιούς μετόχους (δηλαδή τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας).

Ανοδικά συνεχίζουν η μετοχή του Φουρλή πλέον στα... 11,10 ευρώ (αναζητείται χρηματιστηριακή που θα δημοσιεύσει νέα ανάλυση με νέα αναθεώρηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή), αλλά και σε Μηχανική (2,08 ευρώ), Λάμδα (5,86 ευρώ), Αστήρ Παλάς (6,78 ευρώ) και ΕΛΤΕΧ (προς τα 5,76 ευρώ).

Η μετοχή της Hyatt (δες σχετικό αποκλειστικό θέμα του euro2day.gr) υποχώρησε μέχρι τα 10,46 ευρώ).

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς είναι μικτή, δεν επιτρέπει δηλαδή στην εξαγωγή σαφών ενδείξεων για την συνέχεια, ειδικότερα για τις μετοχές εταιριών της περιφέρειας που υπεραποδίδουν επιθετικά τις τελευταίες 3-4 συνεδριάσεις.

Με την προϋπόθεση πως ο FTSE-20 δεν θα υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.995 μονάδων θεωρείται πιθανή η διατήρηση της ανοδικής φοράς ορισμένων μετοχών από τη Μεσαία – Μικρή Κεφαλαιοποίηση, αλλά και της προσπάθειας κατοχύρωσης υπεραξιών σε ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v