Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στα νέα υψηλά του Γενικού Δείκτη, στην άνοδο των τιμών των ακινήτων αλλά και στις νέες αντικειμενικές αξίες που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και στην άνοδο των εξαγωγών στο δεκάμηνο αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στα νέα υψηλά του Γενικού Δείκτη, στην άνοδο των τιμών των ακινήτων αλλά και στις νέες αντικειμενικές αξίες που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και στην άνοδο των εξαγωγών στο δεκάμηνο αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τριετή λιτότητα και αύξηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα αναλαμβάνει η κυβέρνηση έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2005-2008, σημειώνει η Ημερησία.

Σημαντικά περιθώρια αύξησης, με ταχείς ρυθμούς, του τραπεζικού δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων το 2006, χωρίς σοβαρό κίνδυνο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, διαβλέπει το υπουργείο Οικονομίας με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2006-2008 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αναφέρει η Εξπρές.

Αντικειμενικές Αξίες: Σήμερα δημοσιοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα τεθούν σε ισχύ την 1-1-2006 και θα είναι αυξημένες κατά μέσον όρο περίπου 25%-30%, αναφέρει η Καθημερινή.

Αυξήσεις ως 80% στις αντικειμενικές αξίες, που θα οδηγήσουν σε ακόμα υψηλότερες αυξήσεις της φορολογίας ακινήτων, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με Το Βήμα.

Η φρενήρης άνοδος των τιμών των ακινήτων έχει ημερομηνία λήξης σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει ότι ο πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Προβόπουλος προέβλεψε πως το 2006 οι αυξήσεις θα είναι μηδενικές ή οριακές και από το 2007 θα αρχίσει η υποχώρηση των τιμών.

Εξαγωγές: Αύξηση 12,8% παρουσίασε η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2005, σημειώνει η Καθημερινή.

Βελτιωμένο, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης των εξαγωγών, εμφανίζεται το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον Οκτώβριο, αναφέρει το Κέρδος.

Φορολογικές Αλλαγές: Τα νομικά πρόσωπα βγήκαν κερδισμένα από τις φορολογικές αλλαγές του 2005, ενώ λιγότερο ωφελημένα ήταν τα φυσικά, καθώς οι όποιες ελαφρύνσεις υπέρ των τελευταίων θα γίνουν αισθητές το 2006, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ώρες Εργασίας: Οι Έλληνες τελικά όχι μόνο δεν είναι οι τεμπέληδες της Ευρώπης –όπως αρκετοί εγχώριοι και ξένοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες θέλουν να πιστεύουν– αλλά αντίθετα, δουλεύουν, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που προσθέτει ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας δουλεύουμε 1.925 ώρες ετησίως.

Σοφοκλέους: Με εκρηκτικούς ρυθμούς συνεχίστηκε χθες η άνοδος του Γενικού Δείκτη, τονίζει η Ημερησία, που προσθέτει ότι ο FTSE-80 ενισχύθηκε κατά 5%, ενώ 20 μετοχές κατέγραψαν κέρδη 10%-20%.

Κατασκευές: Το Δημόσιο έχει ”βουλιάξει” τον κλάδο των κατασκευών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία χρωστάει στις εισηγμένες 500 εκατ. ευρώ.

Εμπορική: Έτος ιστορικής σημασίας για την Εμπορική Τράπεζα χαρακτήρισε το 2005 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της κ. Γεώργιος Προβόπουλος, εκτιμώντας ότι από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, αναφέρει η Καθημερινή.

Για σκληρές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Credit Agricole για το πακέτο των μετοχών της Εμπορικής που κατέχει το Δημόσιο κάνει λόγο η Ημερησία.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Credit Agricole σχετικά με το αν θα διατηρήσει ή όχι τη συμμετοχή της στην Εμπορική Τράπεζα, με αποτέλεσμα όλα τα σενάρια για το μέλλον της τράπεζας να μένουν ανοικτά, επισημαίνει το Κέρδος.

Δυναμική επέκταση στα Βαλκάνια, με τετραπλασιασμό του δικτύου των καταστημάτων της και απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων στην ελληνική αγορά, με έμφαση στη λιανική τραπεζική, σχεδιάζει η Εμπορική σύμφωνα με την Εξπρές.

Αγροτική Τράπεζα: Το Δημόσιο πωλεί το 15% της Αγροτικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι το Δημόσιο προσδοκά έσοδα τουλάχιστον 640 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Το αδιέξοδο της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού επιβεβαίωσε στην πράξη η ”λειτουργία” της πρώτης μεγάλης ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σημειώνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει ότι η Ενεργειακή Θεσσαλονίκη, θυγατρική των ΕΛΠΕ, για δεύτερη μέρα χθες βρέθηκε προ του διλήμματος να πουλήσει ενέργεια στο σύστημα έναντι ζημίας της τάξης των 150-200 χιλιάδων ευρώ ή να μείνει εκτός λειτουργίας, και φυσικά προτίμησε το δεύτερο.

Με κυβερνητική παρέμβαση θα λυθεί το πρόβλημα της συμμετοχής των ΕΛΠΕ στην ημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Intracom: Βαρύ πρόστιμο που φτάνει συνολικά τα 29,14 εκατ. ευρώ επέβαλε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Intracom για τις πολύχρονες καθυστερήσεις, αποκλίσεις από τις προδιαγραφές και την προβληματική λειτουργία του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Πλοίων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Κλωνατέξ: Νέο δάνειο 30 εκατ. ευρώ χορηγείται στον Όμιλο Λαναρά, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το προηγούμενο (25 εκατ. ευρώ) είχε χορηγηθεί για την εξόφληση παλαιών δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v