Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το περιθώριο πτώσης

Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2005, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι τα περιθώρια πτώσης της Σοφοκλέους είναι περιορισμένα.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το περιθώριο πτώσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το περιθώριο πτώσης της αγοράς, ενώ η χρηματιστηριακή προβλέπει μειωμένους όγκους συναλλαγών καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους.

Σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Eurobank Securities, σύμφωνα με την οποία το ενδιαφέρον των επενδυτών στις μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστεί.

Σε στενό εύρος διακύμανσης εκτιμά η Proton Securities πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς.

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων και σε συνέχεια της ”ισχυρής” συνεδρίασης της Τρίτης ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε χθες κατά 0,56%, αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι προβλέπει ανάλογη εικόνα και για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Εγνατία Finance προσθέτει ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί κυρίως σε μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, χωρίς να αποκλείει παράλληλα το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities επισημαίνει πως αφενός τα περιθώρια πτώσης είναι περιορισμένα και αφετέρου πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις παραμένουν η πιο ασφαλής στρατηγική κατά την άποψή της.

Υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια της θετικής χθεσινής συνεδρίασης των αμερικανικών αγορών, ενώ ανάλογη εικόνα προβλέπει η χρηματιστηριακή ότι θα εμφανίσει και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,56% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 253 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως η αγορά επιδόθηκε σε διόρθωση σε συνέχεια του πρόσφατου ράλι.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Εθνικής, Εμπορικής και Alpha Bank, προσθέτει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v