Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Παρασκευής

Ο δανεισμός του Δημοσίου, η πορεία της Σοφοκλέους κατά τη διάρκεια του 2005, η κίνηση στην αγορά της λιανικής, οι νέες αντικειμενικές αξίες, καθώς και το ποιοι θα πληγούν με τα μεγαλύτερα βάρη είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Ο δανεισμός του Δημοσίου, η πορεία της Σοφοκλέους κατά τη διάρκεια του 2005, η κίνηση στην αγορά της λιανικής, οι νέες αντικειμενικές αξίες καθώς και το ποιοι θα πληγούν με τα μεγαλύτερα βάρη είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Δούκας: Σαφή προειδοποίηση για περικοπές ”ελαστικών” δαπανών σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και οδηγίες για αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού των υπολοίπων περιλαμβάνει εγκύκλιος για τον προϋπολογισμό του 2006 που απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας λίγο πριν την αρχή του νέου έτους, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Δανεισμός Δημοσίου: Ποσό 12 δισ. ευρώ θα δανειστεί το Δημόσιο στο πρώτο τρίμηνο του 2006, ενώ συνολικά για το επόμενο έτος θα αντληθούν 29-30 δισ. ευρώ, σημειώνει η Εξπρές.

Αντικειμενικές Αξίες: Ως ”βαρόνος” μεγάλης ακίνητης περιουσίας χαρακτηρίζεται αυτομάτως από το νέο έτος ο ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων, συνέπεια των σημαντικών αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών σύμφωνα με το Κέρδος, που συμπληρώνει ότι αποτέλεσμα της στρέβλωσης αυτής είναι να κληθεί να καταβάλει το 2005 Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, καθώς η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν συνοδεύεται προς το παρόν από αύξηση των αφορολόγητων ορίων.

Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων φέρνουν και κρυφές επιβαρύνσεις, ενώ η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί και το 2006 τους φορολογούμενους στις εφορίες, αναφέρουν Τα Νέα.

Σε κρυφές αυξήσεις αντικειμενικών αξιών σε κεντρικές οδούς δεκάδων περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη διάσπαση ορισμένων ζωνών και τη ”μεταφορά” ακινήτων σε γειτονικές, ακριβότερες ζώνες, αλλά και σε ιλιγγιώδεις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των καταστημάτων μέσω των συντελεστών εμπορικότητας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει Το Βήμα.

Αλυσιδωτές επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στα έξοδα μεταβίβασης, στο φόρο εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση και στα ενοίκια, καθώς και στο φόρο κληρονομιών και γονικών παροχών προκαλούν οι νέες αντικειμενικές αξίες από 1/1/2006.

Ειδικό 8σέλιδο με τις νέες τιμές ακινήτων σε όλη την Ελλάδα παραθέτει η Ημερησία, με πίνακες και με αναλυτικά παραδείγματα.

Σοφοκλέους: Μακράν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας ήταν το 2005 για τη Σοφοκλέους αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται το ανοδικό momentum της αγοράς.

Αναλύσεις με αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς το 2006 εκδίδουν σχεδόν όλοι οι επενδυτικοί οίκοι, αναφέρει η Καθημερινή, επισημαίνοντας ότι ειδικά για τη Σοφοκλέους η αισιοδοξία στηρίζεται στην κυβερνητική επιλογή να επιταχυνθεί η εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που συντηρεί σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Δολάριο: Δικαιώθηκαν όσοι πόνταραν σε άνοδο του δολαρίου το 2005 σύμφωνα με το Κέρδος, που προσθέτει ότι η εδρεύουσα στο Εδιμβούργο HBOS αποδεικνύεται η ακριβέστερη από όλους τους επενδυτικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στην αγορά συναλλάγματος στις προβλέψεις της για το δολάριο το 2005.

Ηλεκτρισμός: Επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή αναμένεται ότι θα φέρει σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα η κατασκευή ιδιωτικών μονάδων, επισημαίνει η Εξπρές.

Λιανεμπόριο: Επιβράδυνση σε σχέση με πέρυσι παρουσίασε ο ρυθμός αύξησης των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο, αφού ο όγκος, δηλαδή οι πωλήσεις σε σταθερές τιμές, αυξήθηκε μόνο κατά 2,6% έναντι αύξησης 6,3% τον ίδιο μήνα του 2004, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Στην άνοδο των τιμών και όχι στην αύξηση των πωλήσεων στήριξαν την αύξηση του κύκλου εργασιών τους οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, με εξαίρεση τον κλάδο των τροφίμων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ σημειώνει η Καθημερινή.

ΕΛΠΕ: Ανταγωνιστική γίνεται η μονάδα των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή απόφαση να την προμηθεύει η ΔΕΠΑ με φθηνότερο φυσικό αέριο, τονίζει το Κέρδος.

ΟΛΘ: Ξεκινά η κατασκευή προβλήτας του ΟΛΘ σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι Αθηνά, Άκτωρ και Έδραση είναι οι ανάδοχοι του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v