Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρόνια πολλά, βρε!

Ας κάνουμε σήμερα μία εξαίρεση. Να μην ασχοληθούμε με τον Λαναρά, τον Θανάση και τους άλλους πρωταγωνιστές της μικρής και της μεγάλης Σοφοκλέους. Ας σκεφτούμε απλά, ανθρώπινα. Το επιβάλλουν και οι ημέρες. Σύντροφοι και συντρόφισσες, αποχαιρετούμε το 2005 με αίσθημα ικανοποίησης για τα πλούσια ελέη του!

Χρόνια πολλά, βρε!
Ας κάνουμε σήμερα μία εξαίρεση. Να μην ασχοληθούμε με τον Λαναρά, τον Θανάση και τους άλλους πρωταγωνιστές της μικρής και της μεγάλης Σοφοκλέους. Ας σκεφτούμε απλά, ανθρώπινα. Το επιβάλλουν και οι ημέρες.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, αποχαιρετούμε το 2005 με αίσθημα ικανοποίησης για τα πλούσια ελέη του. Ευχόμαστε και σε άλλα με υγεία. Να έχετε όλοι μια καλή χρονιά. Ας ευχηθούμε να έχουμε αφήσει πίσω μας όλα τα κακά...

Αύριο το βράδυ στις δώδεκα η ώρα τα μεσάνυχτα θα αποχαιρετούμε το 2005 και θα υποδεχόμαστε το 2006. Και όπως συνηθίζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ευχόμαστε ο ένας στον άλλον για το καλύτερο.

Το καλύτερο; Και ποιο είναι εν τέλει το καλύτερο; Τι σημαίνει; Μα το γεγονός ότι το σύμπαν μπορεί πράγματι να συνωμοτήσει για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά μας. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να πραγματωθούν τα όνειρα όλων των ανθρώπων.

Κι έπειτα, οι προσδοκίες μας είναι υποκειμενικές. Αυτό που είναι καλό για εμάς δεν είναι απαραίτητα καλό και για τον διπλανό μας...

Λέμε, για παράδειγμα: Να ανέβει η μετοχή που αγοράσαμε. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς, αλλά κακό για εκείνον που μας τις πούλησε! Ή λέμε: να πέσει η μετοχή που πουλήσαμε για να την ξαναγοράσουμε φθηνότερα.

Θέλουμε, δηλαδή, να περάσουν μαύρες νύχτες μερικές χιλιάδες συμπαίκτες μας για να κερδίσουμε μερικά σεντς...

Μήπως υπάρχουν κάποιες ευχές περισσότερο... αντικειμενικές; Φυσικά!Yγεία! Υγεία πάνω απ’ όλα και όλα τα υπόλοιπα έπονται. Κι έπειτα μπορούμε να ευχηθούμε ειρήνη και ευημερία.

Και κάτι ακόμη! Καλή φώτιση! Έτσι ώστε όταν μας δείχνει η Τύχη την εύνοιά της, να φροντίζουμε και για εκείνους που δεν είχαν την ίδια μοίρα με εμάς. Και να μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και γι’ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με την ίδια σύνεση και τις χαρές και τις λύπες.

Καλή χρόνια φίλοι μας. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v