Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετακύλιση θέσεων με ήπια άνοδο

Σε άλλες μετοχές κατοχυρώνονται σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες, σε άλλες επιχειρείται να μετακυλιστεί μέρος των κερδισμένων. Σε ορισμένες η τάση συντηρείται ανοδική, χωρίς... εξαλλοσύνες και ακρότητες, καθώς αρκετοί επενδυτές κλείνουν θέσεις, λαμβάνουν όμως άλλες εν όψει της νέας χρονιάς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αγορά ισορροπεί με τον Γ.Δ. γύρω από τις 3.650 μονάδες και τον FTSE-20 πάνω από τις 2.000 μονάδες.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης για το υπόλοιπο της αγοράς, η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1,5 προς 1, με αυξημένες συναλλαγές σε Αγροτική, Intracom και Εμπορική, από πλευράς FTSE-20.

Το κλίμα στο υπόλοιπο της αγοράς διαμορφώνεται ανάλογα με τη συμπεριφορά επιμέρους τίτλων της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Για παράδειγμα, στη μετοχή της Altec οι συναλλαγές ξεπερνούσαν το 1,4 εκατ. τεμάχια, με την τιμή να υποχωρεί προς τα 1,88 ευρώ, ενώ υψηλή εμπορευσιμότητα προσφερόταν μέχρι τα 0,46 ευρώ στη μετοχή της ΑΛΜΑ-Ατέρμων.

Σε ανάλογες περιπτώσεις είναι εμφανές πως κατοχυρώνονται βραχυπρόθεσμες υπεραξίες, με ό,τι αυτό μπορεί να δημιουργεί σε τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Αντιθέτως, εμφανώς πιο ήπια είναι η τάση σε τίτλους όπως οι Info-Quest, Λάμδα Development, Χατζηιωάννου, Πλαίσιο, Μηχανική, Blue Star και ορισμένους ακόμη.

Βέβαια, και στην πρώτη κατηγορία μετοχών παρατηρείται μετακύλιση μέρους της ρευστότητας σε άλλες μετοχές με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Αττικάτ, Unisystems, Bιοτέρ.

Αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί στη συνέχεια είναι η συντήρηση των βασικών δεικτών και μετοχών-σηματωρών από κάθε κατηγορία στα τρέχοντα επίπεδα, προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο η κατοχύρωση υπεραξιών όσο και η μετακύλιση θέσεων εν όψει της νέας χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v