Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά (;) αντανακλαστικά

Μετά την αρχική αντίδραση η αγορά προσαρμόζεται χαμηλότερα προς τις 3.205 μονάδες. Εμφανής η μείωση των συναλλαγών στον μεσαίο – χαμηλότερο χώρο, ωστόσο για επιμέρους μετοχές αυτής της κατηγορίας διαπιστώνονται θετικά αντανακλαστικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μέχρι τις 3.206 μονάδες υποχώρησε ο Γ.Δ.

Κορυφή, βέβαια, έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στις 3.325 μονάδες, με την τάση να παραμένει υπό διερεύνηση και την αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 2.

Από τον FTSE-20 ξεχωρίζουν, και λόγω των συναλλαγών τους, οι μετοχές τvn Cosmote, Cola Cola, Motor Oil και Hyatt.

Στη μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται μέχρι στιγμής εύρος διακύμανσης στα 30-29,66 ευρώ.

Πώς κινείται, όμως, η μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, είναι το ενδιαφέρον ερώτημα των ημερών.

Μετά τη χθεσινή ”ψυχρολουσία” η εικόνα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, εμφανίζεται πιο ψύχραιμη και ελαφρώς βελτιωμένη.

Βέβαια, εάν εξαιρεθούν ορισμένες μετοχές, οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό φτάνοντας στο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, στις 11:45 (έναντι συνολικού τζίρου 44,3 εκατ. ευρώ).

Σε μετοχές όπως οι FG Europe, Info-Quest, Lykos, Lavipharm, Δομική Κρήτης, Καρδασιλάρης, Νεοχημική και ορισμένες ακόμη διαπιστώνεται πως οι πωλητές – αγοραστές βρίσκουν κοινές τιμές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση, η δε τιμή τους να κινείται ανοδικά.

Αναμφίβολα, αυτές οι συνεδριάσεις, λόγω συγκυρίας, αποτελούν μια πολύ καλή περίοδο ελέγχου των πραγματικών αντοχών, ειδικά για μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Λίγο υψηλότερα μόλις 4 μετοχές του Mid 40 (Ιntralot, Notos, Άκτωρ, Τεχνική Ολυμπιακή) κινούνται ανοδικά.

Το σίγουρα είναι πως η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη, καθώς ο FTSE-20 διαμορφώνεται πλέον προς τις 1.773 μονάδες, ο δε τραπεζικός δείκτης υποχωρεί σημαντικά από τα υψηλά των 7.338,6 μονάδων.

Μεγάλη συγκριτικά η διόρθωση για τον τραπεζικό δείκτη και μπορεί σε ενδεχόμενη αντίδραση της αγοράς να κρύβει εκπλήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v