Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο στόχος για τα δημόσια έσοδα, η κατάργηση του περιθωρίου Τ+3, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής, τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και το Ασφαλιστικό είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο στόχος για τα δημόσια έσοδα, η κατάργηση του περιθωρίου Τ+3, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής, τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και το Ασφαλιστικό είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ελληνική οικονομία: Αποκλίνει από τους στόχους η ελληνική οικονομία σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα θα επιβραδυνθεί από 4,2% πέρυσι σε 3,2% φέτος και θα υποχωρήσει στο 2,9% το 2006, με βάση στοιχεία του ΔΝΤ.

Δημόσια Έσοδα: Ούτε κατά το ήμισυ δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος για τα δημόσια έσοδα τονίζει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει ότι η εικόνα που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας ήταν απογοητευτική, με τον ρυθμό αύξησης των εσόδων να κινείται στο 4,2%, ενώ ο στόχος ήταν το 11,4%.

Εκρηκτικές διαστάσεις έλαβε το καλοκαίρι η φοροδιαφυγή, η οποία παρά τα μέτρα αντιμετώπισής της όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αντιθέτως μήνα με τον μήνα αυξάνεται, επισημαίνει το Κέρδος.

Ασφαλιστικό: Τρεις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα (περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, νέοι όροι για τους νεοπροσλαμβανόμενους και επανεξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών) προδιέγραψε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων προτού καν ξεκινήσει ο νέος γύρος κοινωνικού διαλόγου, τονίζει Το Βήμα.

Χαμηλότερη κύρια σύνταξη και συνταξιοδότηση όλων στο 65ο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως χρόνου εργασίας και χωρίς εξαιρέσεις, προανήγγειλε για τους νεοεισερχόμενους ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΚΠΣ: Των κώδωνα του κινδύνου για απώλεια σημαντικών πόρων από το Γ΄ ΚΠΣ και αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας ως προς το ύψος των πόρων από το Δ’ ΚΠΣ κρούουν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει Το Βήμα.

Σε φάση υψηλής επικινδυνότητας εισέρχεται το Γ΄ ΚΠΣ, με ορατό τον κίνδυνο συνολικής απώλειας κοινοτικών πόρων έως και 12 δισ. ευρώ, επισημαίνει η Εξπρές.

Σοφοκλέους: Σε διαβούλευση τίθεται, τελικώς, η κατάργηση του χρονικού περιθωρίου Τ+3 στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αναφέρει η Καθημερινή, επισημαίνοντας ότι μετά τη σφοδρή αντίδραση των χρηματιστηριακών εταιριών η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πήρε πίσω την αιφνιδιαστική απόφαση για κατάργηση του Τ+3 και συμφώνησε στη διαβούλευση με τον ΣΜΕΧΑ και ενδεχομένως με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εισηγμένες εταιρίες.

Την πρόθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να καταργήσει το Τ+3 στις χρηματιστηριακές αλλαγές, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους χρηματιστές και την Τράπεζα της Ελλάδος, ανακοίνωσε χθες ο Αλ. Πιλάβιος, αναφέρει Το Βήμα.

Σε επιχείρηση-”σκούπα” προχωρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή και τις αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο για τα ευρωπαϊκά δελτία, το οποίο οδηγεί σε αυξημένη ευθύνη των μετόχων, της διοίκησης αλλά και των αναδόχων, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Η ”σπίθα” που προκαλεί το εμπόλεμο κλίμα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά άναψε, τονίζει το Κέρδος, συμπληρώνοντας πως τα γνωστά μέτωπα, χρηματιστές και τραπεζίτες, έλαβαν τις θέσεις τους, ενώ συμπληρώνει πως η κατάργηση του Τ+3 πνίγει το Χ.Α.

Πετρέλαιο: Ο τυφώνας ”Ρίτα” ωθεί το πετρέλαιο στα 70 δολάρια, επισημαίνει η Ημερησία.

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Ανθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά τους εντατικούς ελέγχους, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία τα κέρδη για τους παραβάτες είναι τεράστια, ενώ την ίδια στιγμή σημαντική είναι η ζημιά για το Δημόσιο.

Ολυμπιακή: Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση της Ολυμπιακής, καθώς η μελέτη της καταδικαστικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνει στην επιφάνεια νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν σειρά λανθασμένων κινήσεων, σημειώνει η Καθημερινή.

Στο επίκεντρο συναντήσεων, αλλά και πολιτικών αντιπαραθέσεων ήταν χθες το θέμα της Ολυμπιακής, ενώ σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης θα παραστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ζημιά στο Δημόσιο 1,2 εκατ. ευρώ τον μήνα ”ευλόγησε” η κυβέρνηση για τη μίσθωση αεροσκαφών στην Ολυμπιακή, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Εθνική: Νέο, μεγάλης κλίμακας, πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού προετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα για το 2006, με στόχο τη ριζική ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της, ειδικά στον νευραλγικό τομέα του δικτύου, επισημαίνει η Καθημερινή.

Εμπορική: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας κατά 397 εκατ. ευρώ, με την Credit Agricole να ψηφίζει υπέρ της αύξησης και ταυτόχρονα να δηλώνει ότι η συμμετοχή της εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς κατά την περίοδο της αύξησης, αναφέρει Το Βήμα.

Άγνωστοι αι βουλαί... της Credit Agricole για τη συμμετοχή της ή μη στην αύξηση μετοχικού της Εμπορικής, σημειώνει το Κέρδος.

ΔΕΗ: Για νέα επεισόδια στην κρίση ηγεσίας της ΔΕΗ κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία 24 ώρες μετά την ”κατευναστική” πρωτοβουλία του Μαξίμου ο Γ. Παλαιοκρασσάς ξαναχτυπά.

ΔΕΛΤΑ: Υπερδιπλάσια ήταν στο εξάμηνο τα κέρδη της ΔΕΛΤΑ, τα οποία ανήλθαν στα 16,7 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η Εξπρές συμπληρώνει ότι στόχος του ομίλου είναι η ενίσχυση της ηγετικής θέσης στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται.

Αστήρ: Οι Starwood, Four Season και Hilton αναμένεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το management του Αστήρ Παλάς, αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται ενδιαφέρον και από την Accor.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v