Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει το ενδιαφέρον στην ”περιφέρεια”

Έξωθεν πιέσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν ενδεχομένως τη Σοφοκλέους. Εν αναμονή των εξελίξεων από τον όμιλο της Εθνικής (αποτελέσματα, θυγατρικές), τη στιγμή που στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση το ενδιαφέρον και οι τοποθετήσεις αποκτούν πλέον βάθος και κυκλικότητα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μικρή πίεση που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη και από το πρωί μεταφέρθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να επηρεάσει λιγότερο τη Σοφοκλέους.

Με τη βασική προϋπόθεση πως στον όμιλο της Εθνικής η παρατηρούμενη κινητικότητα -και εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων- φέρνει τους αγοραστές πάνω από τα 30 ευρώ, μπορεί να εξασφαλιστεί ένα επίπεδο στήριξης για τον FTSE-20 πέριξ των 1.785 μονάδων.

Βέβαια, όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες, ο FTSE-20 τείνει να τριχοτομηθεί, με ορισμένες μετοχές εταιριών της δεύτερης ταχύτητας να συνεχίζουν να προσελκύουν αγοραστές και στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα τιμών.

Πέραν των ΕΛΠΕ - Motor Oil, που εύλογα προσελκύουν επενδυτές, φαίνεται πως στα 28 ευρώ διαμορφώνεται τιμή ισορροπίας για την Τιτάν, στα 23 ευρώ για την 3Ε, και στα 16 ευρώ για την Cosmote.

Με την κύρια προϋπόθεση πως ο FTSE-20 δεν θα πιεστεί σημαντικά χαμηλότερα και θα παρουσιάσει περίπου την εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων, το ενδιαφέρον μπορεί να παραμείνει επικεντρωμένο στη μεσαία, κυρίως όμως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Από το μεσαίο χώρο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα από το μέτωπο των θυγατρικών της Εθνικής, η επιστροφή κεφαλαίου από τη ΜΕΤΚΑ έως τα μέσα Οκτωβρίου, η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών ορισμένων εταιριών, κυρίως όμως η εμφανής πλέον διάθεση ισχυρών ”παικτών” να διευρύνουν το ”παιχνίδι”.

Στο σχόλιο της Δευτέρας είχαμε αφεθεί ιδιαίτερα στη συγκλίνουσα εκτίμηση των EFG Securities, Π&Κ και Alpha Finance, ειδικότερα της τελευταίας, που σε ένα αρκετά διευρυμένο ”καλάθι” επέλεγε αρκετές μετοχές εταιριών και από τον SC-80.

Το ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου εξελίξεις από διάφορα επιμέρους μέτωπα είτε κρατούν στο προσκήνιο μετοχές όπως Info-Quest, FORTHnet είτε αφυπνίζουν άλλες όπως Ευρωφάρμα είτε για διαφορετικούς λόγους κινούν τίτλους όπως οι Βέτεριν, ΕΤΜΑ, Ιμπέριο (υψηλό 52 εβδομάδων), Lavipharm, ΕΒΙΚ και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Θα παραμείνουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη μεσαία, ειδικότερα όμως τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με την απαραίτητη προϋπόθεση πως δεν θα διαταραχθεί το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και δεν θα πιεστεί χαμηλότερα των 1.785 μονάδων ο FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v