Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις (;) λόγω Γερμανίας

Η πύρρειος νίκη της Μέρκελ και η αρνητική αντίδραση από νωρίς πρωί στη Φραγκφούρτη ενδέχεται να έχουν (βραχυπρόθεσμες) επιπτώσεις και στη Σοφοκλέους. Τα ενδεχόμενα της επόμενης ημέρας θα ”παίξουν” και στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ θα φανεί το περιθώριο αντίδρασης για τίτλους που συγκέντρωσαν πρόσφατα αγοραστικό ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αναμενόμενη, μετά το ”θολό” εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία, υποχώρηση μέχρι και 2,3% του Dax θα αποτελέσει τη βραχυπρόθεσμη αφορμή και στη Σοφοκλέους.

Ειδικά στη σημερινή συνεδρίαση, θα φανεί η διάθεση όσων τοποθετούνταν στις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις, κυρίως στη μεσαία χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, αλλά και οι αντοχές τους.

Με βάση τη λογική προεξόφλησης και την τακτική του Τ+3, θα πρέπει να αναμένεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε πίεση κάποιες μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Βέβαια, η ήπια αντίδραση του CAC 40 ίσως να αποτελεί προοίμιο για ανάλογα ψυχραιμότερη αντιμετώπιση της νέας κατάστασης και στη Σοφοκλέους.

Με βάση πάντα τις συναλλαγές των τελευταίων 2-3 συνεδριάσεων θα φανούν επίσης οι αντοχές όσων έλαβαν θέση μέχρι και τα 30,80 ευρώ της Εθνικής -εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου- μέχρι τα 23,48 ευρώ της Alpha Bank και τα 24,92 ευρώ της Eurobank.

Θα φανεί επίσης ποιο είναι το περιθώριο αντίδρασης μετοχών που βρέθηκαν και βραχυπρόθεσμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θα φανεί σήμερα κατά πόσο τα 18,48 ευρώ μπορεί να αποτελέσουν βάση για τη μετοχή της Motor Oil (ή αν θα υποχωρήσει προς τα 17 ευρώ), τα 28 ευρώ για τον Τιτάνα, αλλά και τα 5,64 ευρώ για την Intracom.

Παράλληλα, θα φανούν οι αντοχές μετοχών όπου ούτως ή άλλως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις (Marfin, Forthnet, Intralot), αν και κατά την εκτίμησή μας το κυριότερο ερώτημα της συνεδρίασης αφορά στη συμπεριφορά κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v