Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίθριος καιρός στη Σοφοκλέους

Συμφωνίες, ειδήσεις, κυρίως όμως φήμες, αλλά και η προσδοκία πως ακολουθούν περισσότερα, συντηρούν το όλο και καλύτερο κλίμα σε ένα όλο και μεγαλύτερο εύρος της αγοράς. Από την άλλη πλευρά, οι ισχυροί Έλληνες ”παίκτες”... προδιαγράφουν το εύρος διακύμανσης του Γενικού Δείκτη και χωροθετούν τις επιλογές τους, δηλαδή κυρίως τη ”διεθνή αγορά”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ”δίκαιη αποτίμηση” της Σοφοκλέους από την Alpha Finance έρχεται ως τρίτη... βολή μετά την EFG Securities και την Π&Κ για το πώς εκτιμούν οι ισχυροί ”παίκτες” της αγοράς τα περιθώρια αντίδρασης.

Και οι τρεις με ισχυρό ειδικό βάρος χρηματιστηριακοί οίκοι οριοθετούν το εύρος διακύμανσης της αγοράς λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Προβλέπουν και προσβλέπουν σε συσσώρευση με διακύμανση του Γενικού Δείκτη σε εύρος μέχρι τις 3.380 μονάδες, αλλά και σε ανάδειξη ευκαιριών από τον μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Η Π&Κ περιορίζεται σε ευκαιρίες του ”40άρη”, η Alpha Finance τολμά ένα βήμα πιο μπροστά συμπεριλαμβάνοντας στις επιλογές της και την ”αφρόκρεμα” του SC 80.

Κατ’ ουσίαν, ποντάρουν δηλαδή οι ισχυροί Έλληνες ”παίκτες” στο καλάθι της ”διεθνούς αγοράς”.

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, εάν κάτι τέτοιο επιτρέπει τη μόχλευση και τη συντήρηση της ζωντάνιας που παρατηρείται τελευταία μέχρι και την ”ακραία περιφέρεια”.

Ούτως ή άλλως, αυτή την περίοδο στην αγορά αναμένουν τα αποτελέσματα της Εθνικής, τη στάση που θα τηρήσουν οι Γάλλοι στην Εμπορική, το αν τελικά θα περάσει στο ΤΣΑΥ η συμμετοχή που έχουν το Τ.Τ. και το Παρακαταθηκών στην Αττικής, όπως επίσης και τι θα γίνει στην περίπτωση της Αγροτικής.

Από τεχνικής πλευράς, ο τραπεζικός δείκτης δεν έχει διορθώσει δα και πολύ από τα υψηλά του, παραμένοντας πέριξ των 6.890 μονάδων.

Αυτό διευκολύνει τη διακύμανση του FTSE-20 πέριξ των 1.800 μονάδων, και βεβαίως τη γενικότερη κινητικότητα που διακρίνεται σε μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Έχει συμφωνίες η αγορά (Motor Oil – Aramco, FORTHnet, ΟΠΑΠ – Intralot, Info-Quest), έχει καλά αποτελέσματα, έχει μετοχές χαμηλότερης αποτίμησης που επιτέλους... ανακαλύπτονται από τους ισχυρούς της αγοράς, έχει φήμες και είναι διάχυτη η προσδοκία πως θα ακολουθήσουν περισσότερα.

Με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξουν... εκπλήξεις από τον FTSE-20, θα περιμέναμε συντήρηση του θετικότερου κλίματος στον μεσαίο – χαμηλότερο χώρο, αν και λόγω Τ+3 και Σαββατοκύριακου δικαιολογείται μία μικρή κατοχύρωση κερδών.

Εκ των πραγμάτων μετοχές–”σηματωροί” για σήμερα θεωρούνται οι Motor Oil (με πιθανότερο το ενδεχόμενο της διόρθωσης), Intralot, αλλά και οι Εθνική, ΟΤΕ.

Σημείωση: Να υπενθυμίσουμε προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, όσον αφορά στη δημόσια εγγραφή της ΣΙΔΜΑ, πως με αφορμή χρηματιστηριακές παρατυπίες και παραβάσεις της Ολύμπια ΑΧΕΠΕΥ στην υπόθεση της Informatics είχε επιβληθεί πρόστιμο (και καλώς) 1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v