Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, στην οικοδομική δραστηριότητα, στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, στην ένταξη των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα, στην αποχώρηση της Aramco από τη Motor Oil αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, στην οικοδομική δραστηριότητα, στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, στην ένταξη των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα, στην αποχώρηση της Aramco από τη Motor Oil αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

ΔΝΤ: Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Ελλάδα η αντιπροσωπία των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, που βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα προετοιμάζοντας την ετήσια έκθεση, σημειώνει Το Βήμα.

Ολυμπιακή: Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του προσωπικού στο σύμπλεγμα των εταιριών της Ολυμπιακής Αεροπορίας πυροδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαιώνει μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι διατηρείται το ενδιαφέρον από δύο ”μνηστήρες”.

Αποτίμηση της απόφασης της Ε.Ε. για την Ολυμπιακή έκανε χθες η Διυπουργική Επιτροπή, πριν ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της εταιρίας, επισημαίνει η Ναυτεμπορική, η οποία προσθέτει ότι στόχος, όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών, παραμένει η ιδιωτικοποίηση.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Κάθετη πτώση σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούνιο του 2005 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2004, αναφέρει Το Βήμα.

Πετρέλαιο: Μπάζει νερά το κυβερνητικό σχέδιο για περιορισμό του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης, σημειώνει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία ύστερα από ”περικοπές” και προχειρότητες η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας προβλέπει προμήθεια του πετρελαίου με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή διαχειριστή και υποβολή δηλώσεων μόνο από προμηθευτές.

Τηλεπικοινωνίες: Η ευρυζωνικότητα στις τηλεπικοινωνίες αλλάζει τον χάρτη των τηλεπικοινωνιών τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, επισημαίνει το Κέρδος.

Γαλακτοβιομηχανίες: Ο ”γαλακτόπολεμος” που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του ομίλου Δέλτα και της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στη Θεσσαλία απέκτησε και νομική διάσταση, αναφέρει Το Βήμα.

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ και Όλυμπος με επίκεντρο αντιπαράθεσης το φρέσκο παστεριωμένο γάλα και τις επωνυμίες που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα γάλατα, οι οποίες ”τεκμηριώνονται” από την περιοχή προέλευσης της πρώτης ύλης, σημειώνει η Καθημερινή.

Αμοιβαία Κεφάλαια: Ευκαιρίες στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων διακρίνει ο κ. Φαίδων Ταμβακάκης, επικεφαλής της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, όπως αναφέρει μιλώντας στην εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εμπορική: Σημαντικό discount αναμένεται στην τιμή αύξησης κεφαλαίου της Εμπορικής, για τους όρους της οποίας, αλλά και τη στάση που θα κρατήσει η Credit Agricole συζήτησαν χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Προβόπουλος, επισημαίνει Το Βήμα.

Με discount 25%-35% θα πραγματοποιηθεί η τιμή διάθεσης για την αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, οι όροι της οποίας θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, αναφέρει το Κέρδος.

ΟΠΑΠ: Τη σταδιακή ένταξη και ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα από την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε δεκαπέντε ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει ότι στις δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι θα τηρηθούν όλα τα ασυμβίβαστα και οι προϋποθέσεις για τις οποίες η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στο παρελθόν.

Καθορίστηκαν χθες τα ασυμβίβαστα για τη συμμετοχή στο Στοίχημα, σημειώνει η Ημερησία, που προσθέτει ότι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι επιτάσσει να αλλάξει χέρια το 23% της Intracom.

Τράπεζα Κύπρου: Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 193 εκατ. ευρώ προχωράει η Τράπεζα Κύπρου, με τιμή διάθεσης τα 2,461 ευρώ ανά μετοχή, σε αναλογία 1/6, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Motor Oil: Στον όμιλο Βαρδινογιάννη επανέρχεται η Motor Oil, σημειώνει Το Βήμα.

Με αναδόχους τις Citigroup και NBGI διατέθηκε το 16,4% της Motor Oil σε διεθνή fund, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΛΠ: Η απεργία έπληξε την κερδοφορία του ΟΛΠ στο εξάμηνο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι ο τζίρος μειώθηκε κατά 8,3% και τα καθαρά κέρδη κατά 25,37%.

Forthnet: Στη Novator θα περάσει ακόμη 4% της Forthnet την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρει η Ημερησία επικαλούμενη πληροφορίες.

Q-Telecom: Στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που βρίσκεται η Info-Quest με την BC Partners για την Q-Telecom αναφέρεται η Ημερησία.

Kavala Oil: Μπροστά στον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτη από το project του Πρίνου, σε εφαρμογή της διαδικασίας του Ν.2289/95 για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας, η Regal Petroleum, βασικός μέτοχος της Kavala Oil, με μια θεαματική κίνηση ελιγμού εκχώρησε από την προηγούμενη Παρασκευή το management της εταιρίας στο σωματείο των εργαζομένων, το οποίο διατηρεί ποσοστό 33% στην εταιρία, χωρίς ταυτόχρονα να απεμπολεί τα μετοχικά δικαιώματά της, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Διεθνής Αερολιμένας: Με επιστολή-”βόμβα” προς όλους τους μετόχους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που απέστειλε στις 9 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κ. Βαΐτσος, αποκαλύπτει σε όλο τους το εύρος τους διαγωνισμούς που εξελίσσονται συστηματικά από τη Hochtief (40%), προκειμένου το Δημόσιο (55%) να αποτραπεί από κάθε σύμπραξη με το 5% που εξαγόρασε ο όμιλος Κοπελούζου από την ΑΒΒ, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v