Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανήλθαν Εμπορική - Εθνική

Με τις μετοχές κυρίως της Εθνικής, αλλά και των Εμπορικής, ΟΠΑΠ παραμένει σε επαφή με τις 1.800 μονάδες ο FTSE-20. Ικανοποιητική η εικόνα στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αλλά και σε μετοχές οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Πακέτο 16% στη FΟRΤΗnet.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θετική αντίδραση της Εθνικής και δευτερευόντως των Εμπορικής, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ συντηρούν οριακά χαμηλότερα των 1.800 μονάδων τον FTSE-20.

Όπως ήταν επόμενο, ακριβώς αυτή η αίσθηση είναι ικανή για τη συντήρηση του εμφανώς βελτιωμένου κλίματος στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ενδεικτικότερες είναι οι περιπτώσεις του Βωβού (6,7% στα 13,14 ευρώ), του Αλουμινίου (2,3% στα 17,32 ευρώ) αλλά και των ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΛΠ, Τέρνα, ΕΧΑΕ και ΔΟΛ. Το στοιχείο που θα πρέπει να προσεχθεί αφορά στη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για παράδειγμα, στην ΕΥΔΑΠ με περισσότερες των 500 πράξεων είχαν γίνει συναλλαγές περισσότερες των 255 χιλ. τεμαχίων, με την τιμή να κερδίζει 1,7% στα 7,16 ευρώ.

Ενδιαφέρουσα διαμορφώνεται και η σχέση πωλητών - αγοραστών στη μετοχή του ΟΛΠ, καθώς η προσφορά μέχρι τα χαμηλά της ημέρας στα 16,14 ευρώ ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Αντιθέτως, στη συνέχεια η ζήτηση έφερε κατά 3,3% υψηλότερα τη μετοχή, στα 16,62 ευρώ.

Ανάλογη συμπεριφορά και απόδοση 2,9% σημειώνεται για τη μετοχή του ΟΛΘ μέχρι τα 9,9 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη FΟRΤΗnet, που ενισχύεται κατά 3,3% μέχρι τα 7,14 ευρώ, περισσότερες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αναφέρονται στο σχετικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v