Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ευρύτερη αγορά το ενδιαφέρον

Σε τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης μετατοπίστηκε σήμερα το ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες. Ερωτηματικό εάν μπορεί να διατηρηθεί η κινητικότητα που παρατηρήθηκε στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Επανήλθε... δυναμικά η Αγροτική. Σημαντικά κέρδη για Intracom - Motor Oil.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ακόμα μία συνεδρίαση που ο Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά, όμως σχετικά γρήγορα εξανεμίστηκαν κέρδη και θετικό πρόσημο και από εκεί και πέρα το όποιο ενδιαφέρον περιορίστηκε σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται από το –0,73% του FTSE έναντι του +1,11% του FTSEM και του +0,81% του FTSES, αλλά και από την τελική σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Σαν πιθανότερο σενάριο συνεχίζει να προβάλλει αυτό της συσσώρευσης – πλάγια κίνησης (χωρίς να αποκλείεται βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση), με δεδομένη την φαινομενική αδυναμία των Δεικτοβαρών τίτλων (ιδιαίτερα να οι ξένοι παίρνουν κάποια κέρδη χωρίς να σημειώνονται επιθετικές πωλήσεις), οπότε το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο να και κατά πόσο μπορεί να διατηρηθεί αυτή η εικόνα και η όποια κινητικότητα που παρατηρήθηκε στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει σχετικά καλύτερη εικόνα από τον FTSE, οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων απλά ακολουθούν την υποκείμενη, όμως με αυτή την καθαρή αξία συναλλαγών η κατάσταση παραμένει στα χέρια των αγοραστών και κάθε πρόβλεψη παραμένει παρακινδυνευμένη τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή που λήγουν τα Σ.Μ.Ε. Σεπτεμβρίου επί δεικτών και μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το ανοδικό ξεκίνημα που τον έφερε μέχρι τις 3266,59 μονάδες, σταδιακά υποχώρησε μέχρι το χαμηλό των 3234,28 και έκλεισε στις 3247,6 μονάδες με απώλειες 0,36%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 182 εκ. από τα οποία τα 19,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους τα μεγαλύτερα κέρδη (4,78%), αλλά θετική τεχνικά εικόνα για τον τίτλο της Intracom, αξιοσημείωτα κέρδη για ΚΑΕ, ΕΛΠΕ, νέο ιστορικό υψηλό για τη Motor Oil, θετική μεταβολή για Βιοχάλκο, Cosmote, Folli Follie και αμετάβλητη η Πειραιώς.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων για Εμπορική, ΕΛΤΕΧ, αρκετά σημαντικές για Εθνική και ΟΠΑΠ και αρνητικό πρόσημο για Alpha Bank, Eurobank, Γερμανό, ΔΕΗ, Coca Cola, Hyatt, Τιτάνα και ΟΤΕ.

Θετική η τελική εικόνα (αν επιδείξει συνέπεια και διάρκεια) με 162 ανοδικές μετοχές, έναντι 94 πτωτικών και 13 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 9 έως 18,92%.

Όσον αφορά στα επιμέρους, σημαντικά κέρδη για την Αγροτική Τράπεζα (ακολουθούμενη από Αγροτική Ασφαλιστική), κινητικότητα μετά την είδηση ότι το δημόσιο αποκτά το πακέτο της Τράπεζας Αττικής, που ελέγχει το Τ.Τ. για τη με το΄χη της Τράπεζας, αλλά και για αρκετούς τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης, όπως Olymcip Catering, Everest, εν μέσω φημών, Ιλυδα, Μπαλή, Κτήμα Λαζαρίδης, Πετζετάκις, MLS, κ.λ.π.

Πέρασε σήμερα ένα πακέτο 1.590.000 μετοχών της Jumbo στη τιμή των 8,70 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί στο 3,5% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 76.000 και 50.500 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 17,10 και 17,04 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 25.000 τεμαχίων της Folli Follie στα 25,60 ευρώ, δύο πακέτα των 50.000 τεμαχίων της Intralot στα 13 ευρώ και ένα πακέτο 70.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 25,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v