Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ, το επίδομα θέρμανσης, οι εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, η πορεία της Σοφοκλέους, οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι τουριστικές επενδύσεις είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ, το επίδομα θέρμανσης, οι εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, η πορεία της Σοφοκλέους, οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι τουριστικές επενδύσεις είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Καραμανλής: Δημοσιονομική πολιτική: Για το 2007 αναβάλλονται οι παροχές αναφέρει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για σκληρή προσαρμογή επισημαίνοντας ότι με όρους ιδιωτικού τομέα θα λειτουργούν οι ΔΕΚΟ, ενώ όσον αφορά στην Ολυμπιακή σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των δύσκολων αποφάσεων.

Πράσινο φως στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και κόκκινο σε οποιεσδήποτε νέες παροχές άναψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της 70ής ΔΕΘ, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Για παγωνιά στους ασθενέστερους από το ψυχρό ”όχι” του πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε παροχή κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει ότι ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τις οικονομικές δυσκολίες και μετέθεσε για δύο χρόνια όλες τις υποσχέσεις του.

Δύο χρόνια σκληρής λιτότητας προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής και αρνήθηκε με θατσερική κατηγορηματικότητα να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στους μη προνομιούχους: φτωχούς, αγρότες και ανέργους, επισημαίνουν Τα Νέα.

ΓΣΕΕ: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας διεκδικεί η ΓΣΕΕ σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία.

Σοφοκλέους: Νευρικότητα στην πορεία της Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα προβλέπουν οι αναλυτές, καθώς οι αντιξοότητες από την άνοδο του πετρελαίου και οι επιπτώσεις του τυφώνα ”Κατρίνα” δημιουργούν αστάθεια στο διεθνές περιβάλλον επισημαίνει η Ημερησία.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αυξημένες αρμοδιότητες αποκτά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει πως θα εποπτεύει επενδύσεις ασφαλιστικών-τραπεζών.

Σουφλιάς: ”Θα καταγγέλλω όλους όσοι καθυστερούν την εκτέλεση των έργων” δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τουριστικές Επενδύσεις: Αίρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίησή τους οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, αρχής γενομένης από την επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ στην περιοχή Νηές της Μαγνησίας, αναφέρει η Ναυτεμπορική, επισημαίνοντας ότι το θέμα των επενδύσεων στον τουρισμό είχε προκαλέσει αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να εγκρίνει τη σχετική εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Εμπορική: Τι σχεδιάζει η Credit Agricole για την Εμπορική αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως το πιο πιθανό είναι ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Το β΄ τρίμηνο του 2006 θα εισαχθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία.

Κεράνης: Για προβλημάτων συνέχεια στην Κεράνης κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως οι εργαζόμενοι προχωρούν σε μηνύσεις κατά της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v