Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Στη σωστή κατεύθυνση η συσσώρευση

Προς τη σωστή κατεύθυνση εκτιμά η Εγνατία Finance πως κινείται η συσσώρευση που παρατηρείται στη Σοφοκλέους, καθώς δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες ώστε ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report, όπου παράλληλα αναθεωρεί τη σύσταση για τη μετοχή της Alpha Bank.

Εγνατία: Στη σωστή κατεύθυνση η συσσώρευση
Προς τη σωστή κατεύθυνση εκτιμά η Εγνατία Finance πως κινείται η συσσώρευση που παρατηρείται στη Σοφοκλέους, καθώς κατά την άποψή της δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες ώστε ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί τους ερχόμενους μήνες σε υψηλότερα επίπεδα, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report.

Στο ίδιο report η χρηματιστηριακή αναθεωρεί και τη σύσταση που έχει θέσει για τη μετοχή της Alpha Bank (από ”buy” σε ”accumulate” λόγω της πρόσφατης απόδοσης της τιμής της μετοχής), διατηρώντας την τιμή-στόχο των 25,60 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως όπως ήταν αναμενόμενο η Σοφοκλέους κινήθηκε με τάσεις συσσώρευσης την εβδομάδα που πέρασε, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση στην αγορά.

Το επιτυχημένο placement στον ΟΤΕ δεν στάθηκε ικανό να ”ανοίξει την όρεξη” των επενδυτών, οι οποίοι προτίμησαν να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance η ομιλία του πρωθυπουργού αποκάλυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης για αυστηρή οικονομική πολιτική, αλλά και για την άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το τελευταίο μέτρο είναι ιδιαίτερα θετικό για τις επιχειρήσεις εκείνες που ελέγχει το Δημόσιο, όπως είναι η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΛΠ κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, η Εγνατία Finance εμφανίζεται ικανοποιημένη και ως εκ τούτου διατηρεί τη θετική άποψή της για την αγορά.

Συμπληρώνει επίσης πως αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή 2005 του Γενικού Δείκτη κατά περίπου 33%, από 26% που προέβλεπε τον Ιούνιο και από 11% που εκτιμούσε ένα χρόνο πριν, ενώ την ίδια στιγμή αναθεώρησε τις εκτιμήσεις τις για τα κέρδη ανά μετοχή του DJ Euro Stoxx EPS κατά μόλις 2,6%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Σοφοκλέους διατηρεί το πλεονέκτημα από πλευράς αποτίμησης.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παραμένει θετική για τις τράπεζες, ενώ ξεχωρίζει τις Εθνική, Alpha και EFG Eurobank.

Παράλληλα, σημειώνει πως διατηρεί ”αρνητικό” outlook για τη ΔΕΗ, παρά το περιθώριο ανόδου της τάξης του 13% που υποδηλώνει η τιμή-στόχος που έχει θέσει (των 22,50 ευρώ), ενώ σχετικά με τον ΟΠΑΠ σημειώνει πως η καθυστέρηση της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” δημιουργεί ανησυχίες για τα μεγέθη του β’ εξαμήνου του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v