Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση τιμής-στόχου από Deutsche Bank για ΔΕΗ

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 21,6 ευρώ, από τα 22,5 ευρώ πριν, προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”hold”. Για το εξάμηνο προβλέπει μείωση 15% στα EBITDA και κάμψη 21% στα καθαρά κέρδη.

Μείωση τιμής-στόχου από Deutsche Bank για ΔΕΗ
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 21,6 ευρώ, από τα 22,5 ευρώ πριν, προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”hold”.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου στα 19,86 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο ξένος οίκος, η μείωση της τιμής-στόχου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια υποβάθμισης των εκτιμήσεών του για τα μεγέθη της Επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων.

Η Deutsche Bank προβλέπει ότι τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη κατά 3% και 8% αντίστοιχα στο 2005, ενώ για την περίοδο 2005-2007 προβλέπει μείωση (κατά μέσο όρο) 2% και 4% για τα ίδια μεγέθη.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα EBITDA της ΔΕΗ θα υποχωρήσουν κατά 15%, στα 560 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να καταγράφουν μείωση 21%, στα 152 εκατ. ευρώ. Για τα έσοδα προβλέπει αύξηση 4%, καθώς τα τοποθετεί στα 2,082 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v