Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τράπεζες - ΟΤΕ οι πιέσεις

Εάν εξαιρεθεί η μετοχή της Εμπορικής, στους υπόλοιπους τραπεζικούς τίτλους οι συναλλαγές κινούνται σε μετριότατο επίπεδο. Αγοραστικό ενδιαφέρον οδηγεί υψηλότερα Intracom, Motor Oil και Coca-Cola 3E από τον ”20άρη”, τη στιγμή που η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήπια πτωτικά διαμορφώνεται η τάση για τον FTSE 20, με κάπως καλύτερη την εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της πρώτης ώρας, οι συναλλαγές, εάν εξαιρεθούν τα πακέτα και οι πράξεις στην Αγροτική (1,1 εκατ. τεμάχια), διαμορφώνονται σε σχετικά μέτριο επίπεδο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την εμπορευσιμότητα που εμφανίζουν οι μετοχές των Εθνικής (-0,31%), Eurobank (-0,32%), Alpha Bank (-0,51%) και Πειραιώς (-0,60%).

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 11.40 οι συναλλαγές στη μετοχή της Πειραιώς δεν ξεπερνούσαν τις 18.000 τεμάχια, στη δε Εμπορική τις 9.000.

Αντιθέτως, φαίνεται πως υπόλοιπα προς πώληση υπάρχουν στη μετοχή του ΟΤΕ, που υποχωρεί μέχρι τα 17,12 ευρώ (χαμηλή τιμή ημέρας στα 17,06 ευρώ).

Λόγω των εξελίξεων ξεχωρίζουν η Intracom, και σήμερα με αυξημένο τζίρο, η Motor Oil στα 15,70 ευρώ και η Coca-Cola 3E στα 23,48 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1, καθώς από το ”μεσαίο χώρο” ξεχωρίζουν οι Chipita, Άκτωρ, Τέρνα, ΜΕΤΚΑ, ΔΟΛ και Γενική.

Από τις μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που και λόγω συναλλαγών ξεχωρίζουν, η Σελόντα διαμορφώνεται στα 0,86 ευρώ, η Spider στο 1,19 ευρώ, η MLS στο 1,06 ευρώ, η Lavipharm στο 1,07 ευρώ, η Πετζετάκις στο 1,41 ευρώ, Sato, Hitech, Blue Star Ναυτιλιακή, Έλτον, Alsinco και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα αυτό που προέχει είναι η συνεχής επιβεβαίωση της ”στήριξης” (πέριξ των 3.245 μονάδων) και της απορρόφησης του υπολοίπου της προσφοράς που εκδηλώνεται στη μετοχή του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v