Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποίηση, πιθανό τεχνικό rebound

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για πιθανή ανοδική τεχνική αντίδραση. Εξάλλου, επισημαίνεται και η λήξη των παραγώγων στο τέλος της εβδομάδας.

ΑΧΕ: Σταθεροποίηση, πιθανό τεχνικό rebound
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επιδείξει η αγορά, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι δεν αποκλείεται μια ανοδική τεχνική αντίδραση.

Αμετάβλητο προς ανοδικό άνοιγμα προβλέπει για τις ευρωπαϊκές αγορές η Proton Securities, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των ΔΕΚΟ, ανάλογες με την περίπτωση του ΟΤΕ, ενδέχεται να επηρεάσουν θετικά την αγορά.

Η Εγνατία Finance αναφέρει ότι η Σοφοκλέους διαπραγματευόταν σε αρνητικό έδαφος στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, ενώ συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να καταγραφούν περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance εκτιμά ότι οι τάσεις συσσώρευσης θα διατηρηθούν στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές διακυμάνσεις στις ξένες αγορές.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν παρουσίασε κάποιες σημαντικές εκπλήξεις, και ως εκ τούτου προβλέπει ότι θα έχει περιορισμένες επιδράσεις στην αγορά.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως εν όψει της λήξης των παραγώγων στο τέλος της εβδομάδας τυχόν προβλέψεις για την πορεία της αγοράς δεν είναι ασφαλείς, αν και σημειώνει πως συνεχίζει να διακρίνει πως υπάρχει χώρος για ανατίμηση των τιμών βραχυπρόθεσμα στο πλαίσιο των ”ισχυρών” θεμελιωδών στοιχείων και των προοπτικών ανάπτυξης που διαθέτουν οι ελληνικές μετοχές.

Σε στενό εύρος διακύμανσης εκτιμά η Alpha Finance ότι θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης την τρέχουσα εβδομάδα, με τις ΟΤΕ και ΔΕΗ να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report σημειώνει πως αναμένοντας την εκτόνωση από τη ζώνη διακύμανσης μεταξύ 3.170 - 3.300 μονάδων διατηρεί συντηρητική τακτική σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις, καθώς τεχνικά η διάσπαση των 3.240 μονάδων έχει νέο επίπεδο στήριξης την περιοχή του προηγούμενο χαμηλού στις 3.170 μονάδες.

Εν αναμονή επομένως κάποιων θετικότερων νέων ή βελτίωσης της ρευστότητας της αγοράς η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί ότι η κατοχύρωση μέρους των κερδών αποτελεί τη βέλτιστη τακτική, ενώ σε επιμέρους μετοχές οι οποίες κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις κατά τη φετινή χρονιά εκτιμά ότι το φαινόμενο αυτό θα είναι αρκετά έντονο.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός ∆είκτης ση΅είωσε πτώση 0,52% την Παρασκευή, ΅ε τον τζίρο να φθάνει στα 1,037 δισ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analyisis, η οποία συμπληρώνει πως οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για τρίτη η΅έρα, ιδιαίτερα σε τραπεζικές ΅ετοχές και στον ΟΠΑΠ.

Η Marfin Analysis σημειώνει επίσης πως οι ΅ετοχές της ΅εσαίας και της ΅ικρής κεφαλαιοποίησης ακολούθησαν την ίδια πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v