Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΑΤΕ - Motor Oil και Intracom τα φώτα

Εάν εξαιρεθεί η Αγροτική, που ούτως ή άλλως αποτελεί μία ειδική τραπεζική περίπτωση, το ενδιαφέρον για τον κλάδο παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. Ηπιοι τόνοι στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με μεμονωμένες εξάρσεις – εξαιρέσεις. Στο επίκεντρο η Motor Oil, λόγω των ξένων και η Intracom, λόγω της σημερινής ειδησεογραφίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 3.245 μονάδων δεν έχει μεταβάλει σε κάτι τη διάθεση των πωλητών – αγοραστών.

Βέβαια το ενδιαφέρον παραμένει αυστηρά επικεντρωμένο στις εξελίξεις γύρω από την Αγροτική, τη μετατροπή της Intracom σε σχήμα συμμετοχών και τους ξένους αγοραστές της Motor Oil.

Στη μετοχή της Αγροτικής, όπου οι συναλλαγές πλέον ξεπερνούν τα 3 εκατ. τεμάχια, διαμορφώνεται τιμή στα 4,50 ευρώ (6,13%), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Ο τίτλος της Intracom, που προσεγγίζει τα 6 ευρώ (1,71%), με συναλλαγές 700.000 τεμαχίων, είναι προφανές πως θα αποτελέσει και τυπικά την ”ομπρέλα” δραστηριοτήτων του ομίλου.

Αυξημένες παρουσιάζονται οι συναλλαγές και στη μετοχή της Intralot, τη στιγμή που ο όμιλος βρίσκεται κοντά σε μία ακόμη εξαγορά.

Για τη μετοχή της Motor Oil, η τιμή–στόχος που δόθηκε από την Alpha Finance αποτυπώνει εύγλωττα το ενδιαφέρον κυρίως ξένων αγοραστών και επιβεβαιώνει τη δυναμική του ομίλου.

Στον τίτλο των ΚΑΕ οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές, αν και η τιμή ενισχύεται κατά 1,02%, στα 15,82 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί πλέον στο περίπου 1 προς 1,3, με τις Chipita, Αττικής, ΜΕΤΚΑ και Τεχνική Ολυμπιακή να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος στο μεσαίο χώρο.

Με αγοραστές μέχρι το 1 ευρώ εμφανίζεται η μετοχή των Blue Stars, ενώ σε Aspis, FORTHnet, Info-Quest, Lavipharm, Spider, ΑΕΓΕΚ, Βιοτέρ, Ελτον, Ελγέκα, Νεοχημική, Σέλμαν και Λάμψα καταγράφεται σχετική κινητικότητα.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα της αγοράς, αν και από τεχνικής πλευράς προοιωνίζεται συντήρηση της ήπιας διόρθωσης, χωρίς, όμως, σημαντική προσφορά (πλην ΟΤΕ), δεν δείχνει να φοβίζει τους επενδυτές.

Βέβαια η απουσία ειδήσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση (πλην Αγροτικής και Intracom) δεν φαίνεται να δημιουργεί την απαιτούμενη ζήτηση και κινητικότητα για την εκ νέου αντίδραση της αγοράς.

Είναι πάντως προφανές πως η διόρθωση και ενδεχομένως συσσώρευση λίγο χαμηλότερα διευκολύνει τους χειρισμούς των ισχυρών παικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v