Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην καταδικαστική απόφαση των Βρυξελλών που αναμένεται σήμερα για την Ολυμπιακή, στο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στις εξαγωγές πρώτου εξαμήνου, στο επιχειρηματικό κλίμα, στην τραπεζική αγορά, αλλά και στις ανατιμήσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην καταδικαστική απόφαση των Βρυξελλών που αναμένεται σήμερα για την Ολυμπιακή, στο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στις εξαγωγές πρώτου εξαμήνου, στο επιχειρηματικό κλίμα, στην τραπεζική αγορά, αλλά και στις ανατιμήσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Μπαρόζο: Ριζικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και μεγαλύτερη ευελιξία προαναγγέλλει ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ζ. Μπαρόζο, σύμφωνα με την Ημερησία.

Μπακογιάννη: Στην προσφυγή στις διεθνείς χρηματαγορές, στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και στην αξιοποίηση οικονομικών πόρων θα βασιστεί το νέο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης του δήμου της Αθήνας, όπως τονίζει σε συνέντευξή της στην Εξπρές η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων: Στις κατευθύνσεις της Λισαβόνας κινείται το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, το οποίο παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία εταιρική κουλτούρα, κατάρτιση και καινοτομία είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος.

Επιχειρηματικό Κλίμα: Μπορεί το 2005 να έχει χαρακτηρισθεί έτος ανταγωνιστικότητας από την κυβέρνηση, ωστόσο η Ελλάδα κατατάσσεται 80ή στη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα, αναφέρει Το Βήμα.

Χρηματιστήρια: Η ενίσχυση της μετοχικής βάσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω venture capital και ιδιωτικών τοποθετήσεων, καθώς και η διευκόλυνση εισαγωγής τους σε χρηματιστήρια είναι πλέον στις πρώτες προτεραιότητες της Ε.Ε. στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών επισημαίνει το Κέρδος.

Εξαγωγές: Αισιόδοξη ”νότα” για την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων δίνουν οι εξαγωγές του πρώτου εξαμήνου του 2005, εκτιμά Το Βήμα.

Εκκρεμείς Υποθέσεις: Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα οι επιτηδευματίες να περαιώσουν αυτοβούλως όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις τους για τις διαχειριστικές περιόδους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2002, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Η σύγκλιση της τραπεζικής αγοράς στην Ε.Ε. και η ανεμπόδιστη διακίνηση τραπεζικών προϊόντων θα ”προσγειώσουν” τα περιθώρια κέρδους ”spreads” των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει η Ημερησία επικαλούμενη έρευνα του οίκου London Economics.

Στεγαστικά Δάνεια: Με ”δέλεαρ” τη μη είσπραξη εξόδων –που κατά περίπτωση φτάνουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ– οι τράπεζες εισχωρούν, η μια μετά την άλλη, στη μάχη για την κατάκτηση του μεγαλύτερου μεριδίου στη στεγαστική πίστη, αναφέρει η Εξπρές.

Βιομηχανία: Εξαγωγή εργοστασίων κάνουν στις βαλκανικές χώρες δεκάδες βιομήχανοι, επισημαίνουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν ότι παρά τις γενναίες επιδοτήσεις οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι τα λουκέτα θα αυξηθούν δραματικά.

Τρόφιμα: Ανατιμήσεις των τροφίμων, λόγω ανόδου των τιμών των καυσίμων, προανήγγειλε χθες το μεσημέρι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ύστερα από τη συνάντηση που είχε η διοίκηση του συνδέσμου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου, αναφέρει Το Βήμα.

Οι βιομήχανοι τροφίμων αρνούνται να απορροφήσουν το κόστος της ενέργειας, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη μέρα στην ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς θα ανακοινωθεί η καταδικαστική απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων για τα χρήματα που οφείλει να επιστρέψει η εταιρία, επισημαίνει η Ημερησία.

Σχέδιο παρόμοιο με αυτό της δημιουργίας της Swiss θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την καταδικαστική απόφαση των Βρυξελλών που αναμένεται σήμερα να ενταφιάσει την Ολυμπιακή, σημειώνει Το Βήμα.

Το τέλος εποχής για την Ολυμπιακή Αεροπορία, με τη σημερινή τουλάχιστον μορφή της, σηματοδοτεί η αναμενόμενη σήμερα καταδικαστική απόφαση της Κομισιόν που οδηγεί την εταιρία σε εκκαθάριση εν λειτουργία, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει, όμως, πως παρά το βέβαιο πρόστιμο της Κομισιόν, οι ”μνηστήρες” επιμένουν.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναμένουν το πρόστιμο της Κομισιόν σήμερα και η κυβέρνηση ετοιμάζει προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Εθνική: Στα 285 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα κέρδη της Εθνικής στο πρώτο εξάμηνο, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΤΕ: Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε χθες η μετοχή του ΟΤΕ σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει ότι ορισμένα από τα funds που απέκτησαν πρόσφατα μετοχές φαίνεται ότι έχασαν την υπομονή τους και βρέθηκαν από την πλευρά των πωλητών.

ΔΕΗ: Μεγαλύτερη εμπλοκή στον τηλεπικοινωνιακό τομέα ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για βαλκανικό άνοιγμα από τη ΔΕΗ.

Τράπεζα Πειραιώς – Εμπορική: Συνεργασία με την Πειραιώς σύναψε η Εμπορική στην ακίνητη περιουσία, καθώς απέκτησε το 12,1% των μετοχών δύο θυγατρικών της, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Motor Oil: ”Ρωτήστε τους ίδιους” ήταν η απάντηση που έδωσε χθες σε θεσμικούς επενδυτές η διοίκηση της Motor Oil αναφορικά με τη θέση της Aramco να πουλήσει το ποσοστό της στην εισηγμένη, αναφέρει η Καθημερινή.

Τράπεζα Κύπρου: Δυναμική επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη σχεδιάζει το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Άκτωρ-Παντεχνική: Έργο ύψους 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου Κιάτου – Αιγίου αναλαμβάνουν οι εταιρίες Άκτωρ και Παντεχνική, σημειώνει η Ημερησία.

Σαράντης: Ανάπτυξη διαρκείας βλέπει η Σαράντης, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι καταλύτη θα αποτελέσει η επέκταση σε Τουρκία και Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v