Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω ΟΤΕ - Εμπορικής

Κυρίως λόγω ΟΤΕ (-2%) αλλά και της Εμπορικής (-2,07%) υποχωρεί χαμηλότερα ο FTSE-20, όπου μικρά κέρδη σημειώνονται για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εurobank. Στο περίπου 1 προς 1,2 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με το μεσαίο τραπεζικό χώρο –και λόγω Αγροτικής– να προσελκύει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι μέχρι και 2% απώλειες για τη μετοχή του ΟΤΕ (16,72 ευρώ) διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το Γ.Δ. χαμηλότερα προς τις 3.234 μονάδες.

Κυρίως λόγω ΟΤΕ η αρνητική μεταβολή του FTSE-20 διαμορφώνεται στο 0,52% παρά το ότι την τελευταία ώρα κινείται οριακά θετικά η Alpha Bank και συνεχίζουν Eurobank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Coca Cola, Τιτάν και ΕΛΠΕ.

Η μετοχή της Motor Oil κινείται από υψηλό σε υψηλό με τρέχουσα τιμή στα 16,60 ευρώ, ενώ η μετοχή της Τιτάν προσεγγίζει πλέον τα 29,1 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει σταθερή στο περίπου 1 προς 1,2, με τους MID-40 και SC-80 να εμφανίζουν συγκριτικά καλύτερη απόδοση από αυτήν του FTSE-20.

Εικόνα που αποτυπώνεται κυρίως στο μεσαίο τραπεζικό χώρο, αλλά και σε επιμέρους τίτλους, όπως Frigoglass, Jumbo, Autohellas, Βιοτέρ, Ελτον, Μπενρουμπή, Νεοχημική, Σάνυο, Χατζηιωάννου.

Το ενδιαφέρον στο μεσαίο τραπεζικό χώρο (λόγω δείκτη, συμπεριλαμβανόμενης και της ΑΤΕ) φαίνεται πως θερμαίνεται για τα καλά, καθώς τις επόμενες ημέρες, πέραν της Αγροτικής, εξελίξεις θα υπάρξουν και σε άλλα μέτωπα.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι πως με αυτή την εικόνα στην ”καρδιά” του FTSE-20 διευκολύνεται η δράση όσων ενεργοποιούνται στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο αφορά στο ότι πληθώρα μετοχών με διψήφια απόδοση από την αρχή του μήνα αφορά σε εταιρίες με καλά θεμελιώδη, αλλά μέχρι πρότινος ουσιαστικά υποτιμημένη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v