Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, στις μεταρρυθμίσεις, στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, στο μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών, στα ολυμπιακά ακίνητα, αλλά και στη μετατροπή της Intracom σε holding, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, στις μεταρρυθμίσεις, στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, στο μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών, στα ολυμπιακά ακίνητα, αλλά και στη μετατροπή της Intracom σε holding, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Βιομηχανική Παραγωγή: Σημαντική πτώση παρουσίασε η γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, με ορισμένες κατηγορίες βιομηχανικών προϊόντων να εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης με πτώση 58% και 46%, επισημαίνει η Ημερησία.

Σε 19 από 32 κλάδους της βιομηχανίας κατεγράφη τον Ιούλιο (τρίτο συνεχή μήνα) σημαντική πτώση της παραγωγής, στοιχείο που αποτυπώνει την κρίση της ελληνικής βιομηχανίας, αναφέρει Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Η κυβέρνηση υπό την ασφυκτική πίεση των Βρυξελλών αλλά και του ΔΝΤ, που βρίσκεται στην Αθήνα για τον ετήσιο έλεγχο της οικονομίας, θα ανακοινώσει αύριο την έκθεση για τις επόμενες μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει στην αγορά εργασίας, στο Ασφαλιστικό και στις ΔΕΚΟ.

Τον κώδικα των επόμενων διαρθρωτικών αλλαγών παρουσιάζει αύριο το υπουργείο Οικονομίας, μετά την έμφαση που έδωσε ο πρωθυπουργός στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής πολιτικής, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Επιχειρηματικότητα: Οι συνθήκες για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι οι χειρότερες ανάμεσα στις 30 χώρες του ΟΟΣΑ και τοποθετούν τη χώρα μας στην 80ή θέση ανάμεσα σε 155 χώρες, αναφέρει η Καθημερνή.

ΓΣΕΕ: Στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2006 αναμένεται να μεταφερθεί τώρα η πίεση για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, επισημαίνει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η ΓΣΕΕ, θέλοντας να προσδώσει πολιτική βαρύτητα στην καταγγελία της τρέχουσας διετούς σύμβασης, συγκαλεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου το γενικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να προσδιορίσει το μισθολογικό σκέλος των αιτημάτων που θα τεθούν στις διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΒ, την ΕΣΕΕ, και τη ΓΣΕΒΕΕ.

Εξαγωγές: Έλαια πετρελαίου και ασφαλτωδών ορυκτών είναι η κατηγορία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές ανάμεσα στα ελληνικά προϊόντα με ισχυρή παρουσία στις ξένες αγορές και ακολουθούν τα φάρμακα και το αργίλιο, σύμφωνα με το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 63 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, την ώρα που εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξεις κάμψης στην παγκόσμια ζήτηση για ”μαύρο χρυσό”, επισημαίνει η Καθημερινή.

Θέρμανση: Ακριβότερα κατά 35%-40% εκτιμάται ότι θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης από τα μέσα Οκτωβρίου σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και επενδυτές του εξωτερικού υπάρχει για τρεις ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Γουδί, Λ. Κηφισίας και Αγ. Κοσμά), σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει πως μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι 25 κατασκευαστικές εταιρίες, 5 εισηγμένες real estate και 12 developers.

Ακίνητα: Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται τα ενοίκια κατοικιών στις περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής που κατοικούν νοικοκυριά χαμηλής εισοδηματικής στάθμης και στις οποίες είναι έντονα τα προβλήματα της υψηλής ανεργίας και της οικονομικής αβεβαιότητας, επισημαίνει το Κέρδος.

Σούπερ Μάρκετ: Στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος της πολύκροτης υπόθεσης των σούπερ μάρκετ, με την οποία ασχολήθηκε για μεγάλο διάστημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιδικάζοντας βαριά πρόστιμα σε βάρος επτά αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και του Συνδέσμου Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Γαλακτοβιομηχανίες: Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΔΕΛΤΑ και της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος, με αγωγές της δεύτερης κατά της πρώτης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Άνοιξαν οι ”ασκοί του Αιόλου” για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η ”ετυμηγορία” της Κομισιόν θα κρίνει την τύχη του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Αύριο Τετάρτη η Ε.Ε. θα δημοσιοποιήσει την απόφασή της για το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σημειώνει η Ημερησία.

Την κυβέρνηση –που άφησε την εταιρία να συντριβεί– δείχνει το ”μαύρο κουτί” της Ολυμπιακής, που οδεύει πλέον σε εκκαθάριση εν λειτουργία, υπό το βάρος του υπέρογκου προστίμου που της επιφυλάσσει η Ε.Ε., αναφέρουν Τα Νέα.

Τράπεζα Αττικής: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Αττικής με τη διάθεση του 38% που βρίσκεται στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου, σημειώνει η Καθημερινή.

Cosmote: Στοίχημα για την Cosmote αποτελεί η αύξηση των οικονομικών της μεγεθών από τα Βαλκάνια, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της συμμετοχής στην 70ή ΔΕΘ, αναφέρει η Εξπρές.

Intracom: Τη μετατροπή της Intracom σε holding επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι μέσω των θυγατρικών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη σε τηλεπικοινωνίες -πληροφορική.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως ο όμιλος θα ιδρύσει τρεις νέες εταιρίες, ενώ Το Βήμα επισημαίνει ότι στόχος της Intracom είναι η κατάκτηση σημαντικής θέσης σε τηλεφωνία και Internet.

Αστήρ Παλάς: Για ηχηρές υποψηφιότητες για τον ”Αστέρα Βουλιαγμένης” πριν από τη λήξη του διαγωνισμού της Εθνικής υπό τον κ. Τάκη Αράπογλου κάνει λόγο η Ναυτεμπορική.

Aegean Airlines: Επένδυση ύψους 341 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η Aegean Airlines σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει ότι η εταιρία έχει option για την απόκτηση 12 ακόμη αεροσκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v