Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγροτική - Motor Oil κοιτούν υψηλότερα

Στο χρόνο και την τιμή διάθεσης του μειοψηφικού πακέτου της Αγροτικής ”ποντάρουν” όσοι νωρίς νωρίς προχώρησαν σήμερα σε αγορές 1,5 εκατ. τεμαχίων, ωθώντας στο +3,5% την ΑΤΕ. Νέα ιστορικά υψηλή τιμή για Motor Oil. Αγοραστικό ενδιαφέρον για Τιτάν, Intracom, Eurobank, σαφώς θερμότερο από ό,τι στα υψηλά το κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ”έλα να δεις” γίνεται στην Αγροτική.

Με συναλλαγές που πολύ γρήγορα ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. τεμάχια, η μετοχή ενισχύθηκε κατά 3,5% φτάνοντας προς τα 4,74 ευρώ, ”προκαλώντας” όσους ποντάρουν στις εξελίξεις.

Ο χρόνος και η τιμή διάθεσης του μειοψηφικού πακέτου είναι αυτά που δημιουργούν ακριβώς αυτό το ”παιχνίδι προεξόφλησης”, δίνοντας το δικό τους τόνο σε μία κατά τα άλλα άνευρη υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Από αυτήν την κατηγορία, με σαφώς ηπιότερο ρυθμό αυξημένες όμως συναλλαγές, κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλή τιμή, στα 16,20 ευρώ η Motor Oil, στα 6,22 ευρώ η Intracom (με συναλλαγές 300.000 τεμαχίων), αλλά και οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Eurobank.

Η σχέση ανοδικών - πτωτικών διαμορφώθηκε από το αρχικό 1 προς 1 στο 1/1,2.

Οι συναλλαγές εμφανίζονται υψηλές στις μετοχές των Γενικής (9,20 ευρώ), Αττικής (5,68 ευρώ), Εγνατία (3,90 ευρώ) και ΔΟΛ (3,04 ευρώ).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, φαίνεται πως οι εξελίξεις από το αεροπορικό μέτωπο... ευνοούν την AutoHellas (+3,05%), ενώ σε ΑΕΓΕΚ, Ελτον, Μπενρουμπή, Πλαστικά Θράκης, Σέλμαν και Χατζηιωάννου διατηρείται η ανοδική φορά.

Με τον FTSE-20 να διολισθαίνει οριακά χαμηλότερα των 1.800 μονάδων (0,39%), αντιδρούν καλύτερα μέχρι στιγμής ο MID-40 και ο SC-80.

Για την επόμενη ώρα, και με την προϋπόθεση πως θα συνεχιστεί η ανάλογων τόνων ήπια διόρθωση στον FTSE-20, δεν αποκλείεται να θερμανθεί περισσότερο το κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v