Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση ελλείψει ειδήσεων

Στην απουσία σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση αναφέρονται οι χρηματιστηριακές, οι οποίες εκτιμούν πως κατά συνέπεια η Σοφοκλέους θα αναζητήσει την τάση από τις ξένες αγορές. Μερίδα των αναλυτών προβλέπει τη διατήρηση της συσσώρευσης.

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση ελλείψει ειδήσεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση.

Η Emporiki εκτιμά ότι περαιτέρω υποχώρηση των τιµών θα προξενήσει αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η τάση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία της εγχώριας αγοράς.

Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης προβλέπει η Εγνατία Finance, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι το θεμελιώδες outlook της Σοφοκλέους παραμένει θετικό, ενώ συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί στα τρέχοντα ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Στην έλλειψη σημαντικών ειδήσεων αναφέρεται και η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως κατά συνέπεια η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση των διεθνών αγορών, ενώ θα συνεχίσει να ψάχνει για καταλύτες σε επίπεδο εταιρικών συμφωνιών.

Από τις ξένες αγορές εκτιμά και η Proton Securities ότι θα αναζητήσει τάση η Σοφοκλέους, λόγω της απουσίας σημαντικών εταιρικών ειδήσεων.

Τι έγινε χθες: Με μικρές απώλειες (0,36%) έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 182 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι ρευστοποιήσεις στις µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στις τράπεζες συνεχίστηκαν για τέταρτη ηµέρα.

Από την άλλη πλευρά, η Marfin Analysis συμπληρώνει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο για τίτλους της µεσαίας και της µικρής κεφαλαιοποίησης που έκλεισαν καταγράφοντας κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v