Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης με το βλέμμα στην Ευρώπη

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης με το βλέμμα στην Ευρώπη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές αλλαγές στη γενικότερη εικόνα εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Η επιφυλακτικότητα ενδέχεται να συνεχιστεί και στη ση΅ερινή συνεδρίαση, καθώς η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται, αναφέρει η Emporiki, η οποία συμπληρώνει ότι αναμένει διατήρηση των πτωτικών τάσεων, ΅ε τον Γενικό Δείκτη να κλείνει σε χα΅ηλότερα επίπεδα.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει η Proton Securities ότι θα επικρατήσουν στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να αναζωπυρωθεί στη Σοφοκλέους ύστερα από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αν και συμπληρώνει ότι η γενικότερη εικόνα συσσώρευσης αναμένεται να διατηρηθεί.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει περίπου 3% από τα υψηλά έτους, ενώ προσθέτει ότι με την προϋπόθεση πως οι ρευστοποιήσεις στον ΟΤΕ και στην Εθνική πλησιάζουν προς το τέλος τους, ενδέχεται να καταγραφεί ανοδικό rebound.

Χωρίς κατεύθυνση παραμένει η Σοφοκλέους, εναρμονισμένη σε μεγάλο βαθμό με τη νευρικότητα που επικρατεί στις ξένες αγορές (κυρίως στη Γερμανία εν όψει των επικείμενων εκλογών), αναφέρει η Σίγμα Securities.

Η Σίγμα Securities συμπληρώνει ότι η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί, ενώ επισημαίνει πως οι ρευστοποιήσεις και οι πιέσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν ”καλά σημεία εισόδου” σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,30% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 211 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η πέ΅πτη συνεχό΅ενη συνεδρίαση στην οποία ο Γενικός ∆είκτης κατέγραψε απώλειες, καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις σε ΅ετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι ΅ετοχές της ΅ικρής και της ΅εσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν ΅ε ΅ικρά κέρδη.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει ότι ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,60 ευρώ ΅ε ση΅αντικές ρευστοποιήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ προσθέτει ότι η Motor Oil (+6,25%) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (+2,37%) κατέγραψαν ση΅αντική άνοδο, ση΅ειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό και νέο υψηλό τετραετίας αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v