Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερμό παραμένει το ενδιαφέρον

Οι εξελίξεις στη FORTHnet, τον ευρύτερο κλάδο τηλεπικοινωνιών, το μεσαίο τραπεζικό χώρο, αλλά και κινητικότητα στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συντηρούν ”ζεστό” και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον. Αυτό που προέχει είναι συντήρηση της καλής διάθεσης στο ευρύτερο μέρος της αγοράς. Κινητικότητα σε επιμέρους τμήματα της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καθώς πλησιάζει η ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής (29/9), εντείνεται η κινητικότητα στον ευρύτερο τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Η σφήνα των Ισλανδών στη FORTHnet, οι φημολογούμενες κινήσεις γύρω από την Q-Telecom (δες σχετικό θέμα), είναι εξελίξεις που δεν θα αφήσουν σε... ησυχία τον κλάδο.

Και αυτό από μία άποψη είναι ό,τι το καλύτερο χρειάζεται, όχι μόνο ο κλάδος, αλλά η ίδια η αγορά.

Το ποιες ισορροπίες θα διαμορφωθούν τελικά στο μ.κ. της FORTHnet μπορεί να είναι μία επιμέρους παράμετρος σε έναν επιμέρους κλάδο, μπορεί, όμως, να έχει ευρύτερες επενέργειες.

Όχι βέβαια πως στον τραπεζικό κλάδο, λόγω Αγροτικής, Εμπορικής και μικρότερων ιδρυμάτων επικρατεί... νηνεμία.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση, η Εμπορική ενισχύθηκε κατά 3,85% με 266.000 τεμάχια, ενώ συναλλαγές 1,6 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρου και 2,5 στην Αγροτική.

Στην Εθνική, φαίνεται πως διαμορφώνεται και πάλι τάση αντίδρασης προς τα 30 ευρώ.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως με αφορμή τις επιμέρους κινήσεις σε επιμέρους κλάδους, συντηρούνται στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο κινήσεις που οδηγούν υψηλότερα μετοχές οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τίτλων χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας, και εταιριών όπου δικαιολογείται καλύτερη αποτίμηση.

Δεν είναι τυχαίο πως χθες καταγράφηκε υψηλή τιμή έτους, στα 16,64 ευρώ για τον ΟΛΠ, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναλλαγές σε ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ενώ από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, κινητικότητα παρουσιάζεται σε εταιρίες όπως Βωβός, Βέτεριν, Αltec, Λαζαρίδη, Hitech, Flexopack, αλλά και Πλαστικά Θράκης, Δούρος και αρκετών ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, θα εμμείνουμε στη θέση που από την αρχή της Δευτέρας σημειώνεται, πως αποδίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην εικόνα της ευρύτερης αγοράς και δευτερευόντως σε αυτή του Γ.Δ.

Πάντως, το σχετικά ήπιο κλίμα που επικρατεί από νωρίς στην Ευρώπη, δεν αποκλείεται να οδηγήσει λίγο υψηλότερα των 1.800 μονάδων τον FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v