Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευση και στενό εύρος διακύμανσης

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ μερίδα των αναλυτών σημειώνει ότι ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης. Οριακά χαμηλότερα προβλέπουν ότι θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Συσσώρευση και στενό εύρος διακύμανσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

H Emporiki επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται και συνεπώς το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να είναι περιορισµένο, ενώ συμπληρώνει ότι αναμένει πτωτικές τάσεις, µε τον Γενικό Δείκτη να κλείνει σε χαµηλότερα επίπεδα.

Από την πλευρά της η Proton Securities αναφέρει ότι οι ξένες αγορές αναμένεται να ανοίξουν οριακά χαμηλότερα σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά εκτιμά πως θα συνεχίσει να κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, καθώς –όπως επισημαίνει- δεν υπάρχουν ξεκάθαροι θεμελιώδεις καταλύτες.

Οριακά χαμηλότερα εκτιμά και η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια της αρνητικής ψυχολογίας που εκδηλώθηκε χθες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ ανάλογη τάση προβλέπει η χρηματιστηριακή ότι θα καταγράψει και η Σοφοκλέους.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει ότι όπως ήταν αναμενόμενο η Σοφοκλέους κατέγραψε ένα τεχνικής φύσεως rebound χθες, σε συνέχεια πέντε συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η χθεσινή αντίδραση αποτελεί μέρος της κίνησης συσσώρευσης, η οποία και προβλέπει ότι θα διατηρηθεί στη Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το ”αδύναμο” άνοιγμα που αναμένεται για τις ευρωπαϊκές αγορές, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για συνέχιση της χθεσινής θετικής επίδοσης.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει ότι η αγορά χρειάζεται νέους καταλύτες προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα.

Επιπλέον, η Σίγμα Securities αναφέρει πως διατηρεί την προτίμησή της για τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης που έχουν ”ελκυστικό” προφίλ ρίσκου/απόδοσης (τράπεζες και τηλεπικοινωνίες), ενώ συμπληρώνει πως υπάρχει περιθώριο για αποτίμηση των τιμών σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (που διαθέτουν ισχυρές προοπτικές, υψηλές μερισματικές αποδόσεις και διεθνή παρουσία).

Παράλληλα, η Σίγμα Securities υπενθυμίζει ότι αύριο, Παρασκευή, λήγουν και τα παράγωγα.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,24% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, ανακόπτοντας ύστερα από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανέκτησαν το χαμένο έδαφος, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 194 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v