Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, η απόφαση της Κομισιόν για την Ολυμπιακή Αεροπορία, το ενδεχόμενο να μπλοκάρει η Ε.Ε. την εθελουσία στον ΟΤΕ, αλλά και η σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη ΔΕΗ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, η απόφαση της Κομισιόν για την Ολυμπιακή Αεροπορία, το ενδεχόμενο να μπλοκάρει η Ε.Ε. την εθελουσία στον ΟΤΕ, αλλά και η σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη ΔΕΗ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων: Τα πάνω κάτω στους μισθούς, στην αγορά ακινήτων και στο Ασφαλιστικό αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων για την τετραετία 2005-2008 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρει Το Βήμα.

Το άνοιγμα των αγορών, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η δημοσιονομική εξυγίανση και η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής αποτελούν την πεμπτουσία του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Την εντολή να πουληθούν τα κερδοφόρα τμήματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας έδωσε χθες από τη Νέα Υόρκη προς τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά τη δημοσιοποίηση της καταδικαστικής απόφασης της Ε.Ε. από τον επίτροπο κ. Ζακ Μπαρό, επισημαίνει Το Βήμα.

Μικρό ”παράθυρο ευκαιρίας” για την τελική αντιμετώπιση του ακανθώδους, επί δέκα και πλέον έτη, προβλήματος της ”Ολυμπιακής” άνοιξε με τη χθεσινή απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εδώ και τώρα αναζητείται λύση για την Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία επί τριάντα συναπτά έτη αποτελούσε το θύμα τουλάχιστον λανθασμένων πολιτικών επιλογών, τονίζει το Κέρδος.

Η αυστηρή απόφαση της Ε.Ε. για επιστροφή ενισχύσεων 700 εκατ. ευρώ δίνει στην κυβέρνηση χρονικό περιθώριο δύο μηνών για την πώληση ή εκκαθάριση εν λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα, αναφέρει η Εξπρές.

Φορολογία: Χωρίς ΑΦΜ θα παραμείνουν οι πολυκατοικίες, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Στα 14 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των άμεσων συμμετοχών του Δημοσίου σε εισηγμένες, σημειώνει Το Βήμα.

Καύσιμα: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το υψηλό κόστος των καυσίμων, με τις εθνικές κυβερνήσεις να προχωρούν σε κάποια διστακτικά βήματα ανακούφισης των καταναλωτών, ενώ οι Βρυξέλλες επανέλαβαν ότι οι όποιες μειώσεις φορολογίας αποφασιστούν θα πρέπει να έχουν γενική εφαρμογή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Η ανάλυση κινδύνου του υπουργείου Οικονομίας για τα κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ προσδιορίζει σε 6 δισ. ευρώ τους πόρους που μπορεί να χάσει η χώρα ως το 2008, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι για φέτος οι απώλειες ίσως φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

ΣΕΒ: Συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Κορέας υπέγραψε στη Σεούλ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, ενώ αποφασίστηκε και η δημιουργία Ελληνο-Κορεατικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αναφέρει το Κέρδος.

Τουρισμός: Σημαντική άνοδο, που φτάνει το 10% του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, έως το τέλος της φετινής περιόδου αναμένουν οι επιχειρηματίες του χώρου σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Ακριβή είναι πλέον η ελληνική σημαία σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας σε συνδυασμό με την κάμψη των ναύλων αποδυναμώνει το ελληνικό νηολόγιο.

Εθνική Τράπεζα: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση της Atlantic Bank από την Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως πλειοδότης φέρεται να ανακηρύσσεται η Independent Bank.

ΟΤΕ: Δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος για τον ΟΤΕ από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέψει στο Δημόσιο να δώσει το 4% των μετοχών που κατέχει στον ΟΤΕ ως πριμοδότηση στο ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού σύμφωνα με Το Βήμα.

Για ”χαλάρωση των δεσμών” του ΟΤΕ με την Intracom μίλησε χθες ο πρόεδρος του ΟΤΕ, ενώ στέλεχος του Οργανισμού προανήγγειλε ότι η Ericsson θα αναλάβει τη συντήρηση των ψηφιακών κέντρων, αναφέρει η Ημερησία.

Βαριές λογιστικές ζημίες θα εμφανίσει ο ΟΤΕ στη χρήση του 2005 λόγω της εθελουσίας εξόδου, σημειώνει το Κέρδος.

ΔΕΗ: Σημαντική σύσκεψη έγινε χθες για τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομίας, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ανάμεσα στα θέματα του προϋπολογισμού και των επενδύσεων της εταιρίας αναζητήθηκε και πιθανή νέα θέση για τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ι. Παλαιοκρασσά σε περίπτωση που τελικώς αποχωρήσει.

Συνεχίζεται η κρίση στη ΔΕΗ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής.

Forthnet: Ναυαγούν ή τουλάχιστον δυσχεραίνονται τα τηλεπικοινωνιακά σχέδια της Intracom, μετά τη χθεσινή εξαγορά του 16,01% της Forthnet από την ισλανδικών συμφερόντων Novator, αναφέρει η Καθημερινή.

Ελληνική Υφαντουργία: Επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η Ελληνική Υφαντουργία, η διοίκηση της οποίας εκτιμά ότι οι προοπτικές για το 2005 είναι πολύ καλές, όπως σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v