Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Παίζει μπάλα” η μεσαία

Μία ιδανική συνεδρίαση για όσους δραστηριοποιούνται στο μεσαίο χώρο, ειδικότερα όμως στο χαμηλότερο, είναι η σημερινή. Με τον FTSE-20 και πάλι υψηλότερα των 1.800 μονάδων, θερμαίνεται όλο και περισσότερο το κλίμα στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο. Στον ευρύτερο τηλεπικοινωνιακό κλάδο συγκεντρώνεται μέχρι στιγμής (και) το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αντίδραση του FTSE-20 και πάλι υψηλότερα των 1.800 μονάδων θερμαίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Mid 40 ενισχύεται κατά 0,7%, ο SC κατά 0,4%, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

Εκ των πραγμάτων, οι εξελίξεις βραχυπρόθεσμα τρέχουν γύρω από τη FORTHnet, η μετοχή της οποίας διαμορφώνεται στα 7,14 ευρώ, της Info- Quest στα 3,50 ευρώ (7,2%) και επιμέρους τίτλoυς κλάδων.

Δεν είναι τυχαίο πως από νωρίς η μετοχή της ΕΥΔΑΠ αντέδρασε προς τα 7,12 ευρώ, της Αττικής στα 5,60 ευρώ, ενώ ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και σε άλλες επιμέρους μετοχές.

Με αυξημένες συναλλαγές ενισχύεται κατά 1,56% η μετοχή της S&B, στα 6,50 ευρώ, κατά 1,5% η Cjipita, στα 2,82 ευρώ, ενώ επίσης ανοδικά αντιδρούν Αστήρ, Άκτωρ, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, Μέτκα, Βωβός, Μαΐλλης και αρκετές ακόμη μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Εντονότερη, όμως, είναι η κινητικότητα στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς αγοραστές ”βγαίνουν” μέχρι τα 1,30 ευρώ στο Νεώριον, στα 1,29 ευρώ στο Λαζαρίδη, αλλά και σε Ελληνική Υφαντουργία (2,21 ευρώ), Centric (0,60 ευρώ), Βέτεριν (1,22 ευρώ), Πετζετάκι (1,37 ευρώ), Space (0,82 ευρώ), Μπουτάρη (0,71 ευρώ) και σε πολλούς ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Η μετοχή, όμως, που από το μεσαίο τραπεζικό χώρο ”κλέβει την παράσταση” είναι η Τράπεζα Κύπρου.

Στη μετοχή η στήλη επιμένει εμφατικά από τη Δευτέρα, καθώς ισχυρότατα ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα (που κινούνται μέσω υπεράκτιων) ενισχύουν σε ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό τη θέση τους.

Δεν γνωρίζουμε εάν κινούνται κερδοσκοπικά, εάν διενεργούν συναλλαγές για λογαριασμό ιδίων ή τρίτων, πλην όμως η όλη κίνηση είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Στη μετοχή, μετά το χθεσινό μικρό άδειασμα, εμφανίστηκαν σήμερα αγοραστές που πολύ γρήγορα έφτασαν τις 650.000 τεμάχια.

Η μετοχή ενισχύεται κατά 1,6%, μέχρι τα 4,10 ευρώ.

Για τη συνέχεια, και για όσο ο FTSE-20 προσφέρει τη σιγουριά των 1.800 μονάδων, το ”παιχνίδι” (ριψοκίνδυνο σε αρκετές περιπτώσεις) θα παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως για ακόμη μία συνεδρίαση, 7η κατά σειρά, ο Γ.Δ. κινείται με... επιτόπιο βάδην, ενώ όλο και ευρύτερο μέρος της αγοράς ”σπριντάρει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v